Η Λένα Παπαληγούρα «συναντά» την Κατερίνα του Αύγουστου Κορτώ

lena-p-fotografia-fotografia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η Λένα Παπαληγούρα ετοιμάζεται πυρετωδώς για να πρωταγωνιστήσει στο «Blasted» («Ερείπια») της Σάρα Κέιν που θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Τάρλοου στο θέατρο Πορεία στα τέλη Μαρτίου.

Κατάφερε όμως να ξεκλέψει λίγο χρόνο ενδιαμέσως και σήμερα το βράδυ αλλά και στις 17 Μαρτίου θα τη δούμε να δίνει «φωνή» σε μια από τις ηρωίδες του Αύγουστου Κορτώ, στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Το θεατρικό αναλόγιο «Η Κατερίνα βγαίνει απ’ το βιβλίο της» με τη Λένα Παπαληγούρα, μας συστήνει με διαφορετικό τρόπο την ηρωίδα στο πολυσυζητημένο μυθιστόρημα του Κορτώ «Το βιβλίο της Κατερίνας» (εκδ. Πατάκη).

Μια συγκινητική, σπαραχτική εξομολόγηση για την πραγματικότητα της ψυχικής ασθένειας, αποδίδεται με θεατρικούς ρυθμούς, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.

«Στο βιβλίο της Κατερίνας μια γυναίκα, η ίδια η μητέρα του συγγραφέα, παλεύει με τη σχιζοφρένεια. Νικάει ή νικιέται;» αναφέρουν στο σημείωμά τους οι συντελεστές της παράστασης. Την μουσική υπογράφει ο Λόλεκ, ολοκληρώνοντας την μικρή ομάδα αυτών των νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Ιδέα και σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης. Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ. Μουσική: Λόλεκ. Διαβάζει η Λένα Παπαληγούρα.

Πληροφορίες: 10 και 17 Μαρτίου θεατρικό αναλόγιο στον Ιανό. Τιμές εισιτηρίων: γενικό 10 ευρώ και μειωμένο 5 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι και άνω των 65 ετών). Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianos.gr/radio/. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30.