«Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)»: συνεχίζονται οι παραστάσεις μετά τον σάλο που ξέσπασε

etsi-einai-an-etsi-new-1 Patroklos Skafidas
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

To σκέφτηκε καλύτερα, ο Σωτήρης Χατζάκης και υποχώρησε, μετά τον σάλο που ξέσπασε, όταν διέρρευσε ότι θα κατέβαζε ένα μήνα νωρίτερα το έργο του Πιραντέλλο «Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Η είδηση δεν είναι απλώς ότι η παράσταση θα ολοκληρωθεί τελικά στις 4 Μαϊου. Αλλά ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μάλλον μοιάζει να αρνείται ότι είχε τέτοιου είδους πρόθεση.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την προτροπή προς τους δημοσιογράφους: «αγαπητοί συνεργάτες, για τη δική σας διευκόλυνση επισημαίνουμε ότι η μοναδική έγκυρη πηγή για τις ενάρξεις και λήξεις των παραστάσεων του θεάτρου παραμένουν τα δελτία τύπου που εκδίδει το Τμήμα Προβολής και Επικοινωνίας» που συνόδευε τη σχετική ανακοίνωση;

Ο τίτλος του έργου του Πιραντέλλο μπορεί κάλλιστα να δώσει την καλύτερη απάντηση στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου-που μοιάζει αρκετά πιεσμένος το τελευταίο διάστημα από τα αρνητικά δημοσιεύματα: «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε».  Σημειώστε τις ημερομηνίες για την πολυσυζητημένη παράσταση: 10/4 και από 23/4 έως 4/5 στις 17:30 και 11/4 στις 20:30.

Mάνια Στάικου