4ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου: θεατρική «κατάληψη» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

tetarto-festibal-efibikou-theatrou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Το καθιερωμένο πλέον, ανοιξιάτικο ραντεβού, δραστήριων νεανικών θεατρικών ομάδων από την Αθήνα και την περιφέρεια θα πραγματοποιηθεί στο 4ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, στις 11-13 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Για ένα γεμάτο τριήμερο οι έφηβοι βρίσκουν θεατρικό βήμα για να παρουσιάζουν τη δική τους πραγματικότητα, τα προβλήματα και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Η ομάδα Grasshopper Youth (Σοφία Βγενοπούλου, Κατερίνα Σκουρλή και Βαγγέλης Κυριακού) συνεχίζει τη γόνιμη δουλειά  φέρνοντας σε επαφή μέσω εντατικών θεατρικών εργαστηρίων ομάδες εφήβων με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν δεκατρείς θίασοι και σύμφωνα  με την πρακτική που εγκαινιάστηκε πέρυσι, τα έργα που θα δούμε έχουν προκύψει από τρεις πηγές: είτε πρόκειται για «devised theatre», δηλαδή  καρπό αυτοσχεδιασμών και τεχνικών θεατρικής γραφής (με την επιμέλεια των υπεύθυνων σκηνοθετών της κάθε ομάδας), είτε είναι έργα Ελλήνων συγγραφέων (φετινοί προσκεκλημένοι συγγραφείς ο Φίλιππος Μανδηλαράς και ο Σάκης Σερέφας) ή τέλος προέρχονται από το φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου Connections του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας και έχουν τη σφραγίδα σκηνοθετών της νέας γενιάς (με πρώτη συμμετοχή φέτος του Γιάννη Λεοντάρη και της Αργυρώς Χιώτη).

Πληροφορίες: «4ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου», από τις 11-13 Απριλίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Μυρτώ Λάβδα. Συντονισμός και καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου.