«Εγώ, ο Θουκυδίδης του Ολόρου Αλιμούσιος»: αλλαγή ημερομηνίας πρεμιέρας

anna-kokkinou-new-new-foto
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Αλλάζει η ημερομηνία της πρεμιέρας για την παράσταση της Άννας Κοκκίνου «Εγώ, ο Θουκυδίδης του Ολόρου Αλιμούσιος»: ο μονόλογος ανεβαίνει τελικά στις 25 Απριλίου στο θέατρο Σφενδόνη (ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τις 28 Μαρτίου).

«Πελοποννησιακός πόλεμος είναι η καθημερινή ζωή του ανθρώπου, μέσα στην Ιστορία, που συνεχίζεται αιώνια. Συνείδησή του και φωνή του: το έργο-κληροδότημα που μας άφησε ο Θουκυδίδης.

Η ιστορία του είναι ένα πανόραμα της φύσης του ανθρώπου νοιώθοντας την κανείς,  ο θαυμασμός και η φρίκη για το είδος γίνονται ένα» επισημαίνει η Άννα Κοκκίνου στο σκηνοθετικό της σημείωμα.

Η σχέση της με το έργο του Θουκυδίδη επισφραγίζεται με την παρουσίασή του επί σκηνής. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια αποσπάσματα θα επιλέξει και με ποιες παύσεις θα το φωτίσει. Στο θεατρικό της στέκι η Άννα Κοκκίνου παίζει δύο ακόμη μονολόγους-που έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές: το «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» και «Λα Πουπέ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη.

«Εγώ, ο Θουκυδίδης του Ολόρου Αλιμούσιος»:  Μετάφραση:  Ν.Μ.Σκουτερόπουλος. Δραματουργική επεξεργασία:  Άννα Κοκκίνου- Νίκος Φλέσσας. Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου, συνεργάστηκε ο Νίκος Φλέσσας. Μουσική επιμέλεια:  Δημήτρης Ιατρόπουλος. Σκηνικό: Άννα Κοκκίνου. Φωτισμοί: Χρήστος Τσόγκας. Βοηθός σκηνοθέτη: Λία Ανδρέου. Φωτογραφίες: Σταύρος Σταβέρης. Ερμηνεύει η Άννα Κοκκίνου.

Πρόγραμμα παραστάσεων έως 13/4: «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» (Σάββατο, 20:00), «Λα Πουπέ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη (Κυριακή στις 19:00). Από τις 25/4 το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: «Εγώ ο Θουκυδίδης του Ολόρου Αλιμούσιος»: Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα: 20.00. «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού»: Κυριακή στις 19.00. «Λα Πουπέ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη: Τετάρτη στις 19.00.

Πληροφορίες: τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό). Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Μακρυγιάννη, Αθήνα.  Κρατήσεις: 2155158968.