Mάνια Παπαδημητρίου: παράσταση-έκπληξη στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

mania-papadimitriou

Η Μάνια Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την παράσταση «Καληνύχτα ντε» που ανεβαίνει από τις 4 Απριλίου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Υπόγειο).

ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η Μάνια Παπαδημητρίου προτείνει μια τολμηρή διασκευή του γνωστού θεατρικού έργου του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα», στην παράστασή της «Καληνύχτα ντε» που ανεβαίνει από τις 4 Απριλίου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Υπόγειο).

Βασισμένο στο πεζό του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη», από τη συλλογή διηγημάτων του «Το τέλος της μικρής μας πόλης», το έργο αναφέρεται στην περίοδο της γερμανικής κατοχής.  Η κεντρική ηρωίδα, η Μαργαρίτα, απομακρύνεται από το διεφθαρμένο οικογενειακό της περιβάλλον και εντάσσεται στην αντίσταση.

Η Μάνια Παπαδημητρίου στη δική της εκδοχή θα μας ταξιδέψει στην Ελλάδα του 2024. «Τότε που ίσως θα έχουν απαγορευτεί ή ακόμα κι εξαφανιστεί τα έντυπα βιβλία. Τότε που ίσως η συγκλονιστική και βαθιά ελληνική γλώσσα του Δημήτρη Χατζή θα ηχεί ξένη στα αυτιά των νέων αυτών», όπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης.Και θα αφηγηθεί και πάλι την ίδια ιστορία, με την ελπίδα ότι τα παιδιά του 2024 θα αποφασίσουν να παλέψουν για τα ιδανικά τους, όπως η Μαργαρίτα. Τον θίασο απαρτίζουν απόφοιτοι του Θεάτρου Τέχνης.

Διασκευή - σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου. Σκηνικά - Κοστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη. Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου. Τραγούδι τέλους: «Απρίλης» του Πάνου Τζαβέλλα. Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Αγάθος Άρης, Ανδρικόπουλος  Κώστας, Ασκάρογλου Γιάννης, Γεωργίου Ιουλία, Δρόσου Χριστιάνα, Ζαπαντιώτης Βαγγέλης, Ιωαννίδου Καίτη, Λιάτσος Έκτορας, Μακρή Υρώ, Τσιριγώτη Ειρήνη.

Πληροφορίες: «Καληνύχτα ντε» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (υπόγειο) από τις 4 Απριλίου. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 20.00. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ. 10 ευρώ (Φοιτητικό- Ομάδες-Άνεργοι με κάρτα ανεργίας). Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν: Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, τηλ. 210 3228706. Προπώληση: www.viva.gr, τηλ.11876, καταστήματα Παπασωτηρίου, Public και Seven Spots.