«Ο Μουνής» της Λένας Κιτσοπούλου ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

munis-o-mounis-mounis

«Ο Μουνής», η παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αυλαία.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η προκλητική παράσταση «Ο Μουνής» από την ομάδα 4Frontal, μετά την επιτυχία της στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αυλαία (από τις 23-27 Απριλίου και 30 Απριλίου-4 Μαϊου).

Μια σοκαριστική, ωμή «παραβολή» για τον φασισμό και τη βία που κρύβεται μέσα μας βασισμένη στο οργισμένο, ομώνυμο διήγημα της πάντα απρόβλεπτης Λένας Κιτσοπούλου (από τη συλλογή της «Μεγάλοι δρόμοι» εκδ. Μεταίχμιο).

Μικρά εγκλήματα με φόντο την «ειδυλλιακή» επαρχία τη δεκαετία του ’80. Ακραία βία, προκαταλήψεις και ένα τοίχος σιωπής που ορθώνεται προστατευτικά γύρω από τους αντι-ήρωες του έργου. Ο Παντελής Δεντάκης τους σκηνοθετεί σε μια παράσταση-δυναμίτη που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και ενθουσιώδεις κριτικές.

Όπως επισημαίνει ο Παντελής Δεντάκης στο σκηνοθετικό του σημείωμα: «… το διήγημα της Κιτσοπούλου δεν είναι μια ηθογραφία ούτε μια φανταστική ιστορία. Είναι η περιγραφή του πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας που έχει μείνει αναλλοίωτος μέσα στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζει να αναπαράγει, την χαιρεκακία, το κουτσομπολιό, την ενοχή, το θράσος, τον τσαμπουκά, την σωματική και ψυχολογική βία. Και τότε νιώθεις εσύ εγκλωβισμένος στο "μικρό χωριό". Και τότε είσαι εσύ που θες να φύγεις.»   

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης. Επιμέλεια Κίνησης:  Αγγελική Στελλάτου. Σκηνικά/Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα. Μουσική:  Κώστας Νικολόπουλος. Φωτισμοί : Σάκης Μπιρμπίλης. Φωτογραφίες:  Κάλλι Χαρόβα. Βοηθοί Σκηνοθέτη: Πάνος Τοψίδης, Αγάπη Κουρομπλή. Παίζουν οι ηθοποιοί : Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη.

Πληροφορίες: «Μουνής» από τις 23-27 Απριλίου και 30 Απριλίου-4 Μαϊου στο θέατρο Aυλαία στη Θεσσαλονίκη. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη-Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00. Τιμές εισιτηρίων:15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ.