Λένα Παπαληγούρα: δίνει φωνή στην αγαπημένη «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ

katerina-papaligoura-katerina-papaligoura-new-photo

Θεατρικό αναλόγιο με την Λένα Παπαληγούρα σήμερα (7 Απριλίου) στο Θησείον ένα θέατρο για τις τέχνες.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η Λένα Παπαληγούρα πρωταγωνιστεί στο εκρηκτικό έργο «Eρείπια» («Blasted») της Σάρα Κέιν, στο θέατρο Πορεία, αλλά σήμερα, για μόνο μία βραδιά, κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον «διάλειμμα» επαναλαμβάνοντας στο Θέατρο Θησείον, ένα πετυχημένο θεατρικό αναλόγιο.

Βασισμένο στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ «Το βιβλίο της Κατερίνας», το θεατρικό αναλόγιο σε σκηνοθεσία και διασκευή του Γιώργου Νανούρη, θα αποτελέσει τον «πυρήνα» της ολοκληρωμένης παράστασης «Κατερίνα» που προτίθεται να ανεβάσει ο ταλαντούχος ηθοποιός τον ερχόμενο Νοέμβριο στο «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες». Η ίδια εκδήλωση είχε ανέβει πρόσφατα τον Μάρτιο στον Ιανό και όσοι δεν προλάβατε να τη δείτε έχετε τώρα μια ακόμη ευκαιρία.

Το ομώνυμο μπεστ σέλερ του Αύγουστου Κορτώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: η αιχμάλωτη από τους δαίμονες της μανιοκατάθλιψης  ηρωίδα του βιβλίου είναι η μητέρα του συγγραφέα, στην οποία αποδίδει με τρυφερότητα και πόνο, αυτόν τον ιδιαίτερο φόρο τιμής. Ο Λόλεκ θα παίξει ζωντανά μουσική συμβάλλοντας στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Διασκευή για το θέατρο - σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης. Μουσική (ζωντανά): Λόλεκ. Ερμηνεύει η Λένα Παπαληγούρα.

Πληροφορίες: θεατρικό αναλόγιο με την Λένα Παπαληγούρα στο Θησείον ένα  Θέατρο για τις Τέχνες, σήμερα (7 Απριλίου), ώρα: 21:30. Θησείον-ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο, τηλ. 210 3255444. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), τηλ. 210 7234567. Online: www.ticketservices.gr .