Στρίντμπεργκ στο θέατρο Φούρνος

julie
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η δεσποινίς Τζούλια, η μεγαλοαστή ηρωίδα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ παραμένει στο στόχαστρο νέων σκηνοθετικών προσεγγίσεων: η παράσταση «Mademoisell Julie» που ανεβαίνει στο θέατρο Φούρνος από τις 23 Απριλίου, έχει τη σκηνοθετική υπογραφή του Θωμά Γκαγκά και την Τζίνη Παπαδοπούλου στον ομώνυμο ρόλο.

Το τολμηρό έργο του Σουηδού συγγραφέα,  ένα άφθαρτο πορτρέτο της πάλης των τάξεων και των φύλων περιστρέφεται γύρω από τον  έρωτα της Δεσποινίς Τζούλια με τον αρραβωνιασμένο υπηρέτη της Ζαν. Παιχνίδια εξουσίας και αδιέξοδα πάθη, σε ένα ερωτικό τρίγωνο που θα το ερμηνεύσουν οι Τζίνη Παπαδοπούλου, Γιώργος Καπινιάρης και Εύα Καρτσάκλα. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελλιέ, ενώ το σκηνικό τοπίο και τα κοστούμια έχουν τη σφραγίδα του Αντρέα Πετρόπουλου και της Στέλλας Σταύρου.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελλιές.  Σκηνοθεσία Θωμάς Γκαγκας. Επιμέλεια κίνησης Δημήτρης Ραφαήλος. Επιμέλεια σκην.χωρου-κοστούμια Αντρέας Πετρόπουλος-Στέλλα Σταύρου. Μουσική επιμέλεια Μαρία Μόσχου.

Πληροφορίες: «Mademoisell Julie» από τις 23 Απριλίου στο θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, τηλ. 210 6460748. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15. Διάρκεια:80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων:10 ευρώ, ανέργων και ατέλειες: 5 ευρώ.