Φένια Παπαδόδημα: θεατρικός ύμνος στην Αθήνα που αγαπάμε και μισούμε

polountai-dakrua-elias-fotografia-2014
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η Φένια Παπαδόδημα στην παράστασή της «Πωλούνται δάκρυα ελιάς» εμπνέεται από την πόλη που λατρεύουμε και μισούμε: την Αθήνα.

Η ηρωίδα του έργου της, μια εκκεντρική, άστεγη σαραντάχρονη περιφέρεται στους δρόμους με το περιηγητικό σύγγραμμα «Αναδρομάρη της Αττικής» για την Αθήνα του 1920.

Τα σύνορα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία της ηρωίδας αρχίζουν να θολώνουν, η θεά Αθηνά παίρνει τη μορφή μιας γριάς ελιάς. Και τα θαυματουργά δάκρυα από τον κορμό του δέντρου της αποκαλύπτουν την γοητεία και το φως του αθηναϊκού τοπίου, μαζί με «τη δική της χαμένη αθωότητα» όπως σημειώνει η Φένια Παπαδόδημα.

Ως συγγραφέας, σκηνοθέτις και ερμηνεύτρια (μαζί με την Μαρία Σκουλά) η Φένια Παπαδόδημα καταθέτει ένα  ιδιοσυγκρασιακό πορτρέτο της  Αθήνας, χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Οι παραστάσεις στη δεύτερη σκηνή του θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας συνεχίζονται μέχρι τις 29 Απριλίου.

Κείμενο - σκηνοθεσία - μουσική: Φένια Παπαδόδημα. Σκηνικά -κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σιάφκου. Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά και Φένια Παπαδόδημα.

Πληροφορίες: «Πωλούνται δάκρυα ελιάς» κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως στις 29 Απριλίου στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-δεύτερη σκηνή, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, τηλ. 210.8838727. Ώρα έναρξης: 21:00. Διάρκεια 80 λεπτά. Είσοδος: 15 ευρώ και 10 ευρώ μειωμένο.