«Αστέρια» του Χόλυγουντ στον κόσμο του θεάτρου

asteria-xoligount-foto
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που τα τελευταία χρόνια «μετακόμισαν» από την μεγάλη οθόνη, στο θεατρικό σανίδι, προκαλώντας εντύπωση στο ευρύ κοινό.

Πολλοί από τους κινηματογραφικούς κολοσσούς, του box office, πειραματίστηκαν με την εμπειρία του θεάτρου συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ με την ενσάρκωση ρόλων που πολλές φορές ήταν πολύ διαφορετικοί από αυτούς που τους έχουμε συνηθίσει.
Οι κριτικές βέβαια δεν ήταν πάντα ευχάριστες για τους ίδιους ή για τις παραστάσεις , παρ’ όλα αυτά, το θέατρο αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία.  Τα παραδείγματα είναι αρκετά, μερικά από τα οποία, Al Pacino,  Κριστίν Σκοτ Τόμας, Nτάνιελ Ράντκλιφ, Scarlett Johansson  κλπ.

Al Pacino

Εκτός από μια καριέρα στον κινηματογράφο, έχει απολαύσει μια επιτυχημένη καριέρα στη σκηνή, κερδίζοντας Tony Awards, για τις συμμετοχές του στο «Does a Tiger Wear a Necktie?» και το «The Basic Training of Pavlo Hummel».  Επίσης, το 2012-2013, πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία στο έργο του Broadway, Glengarry Glen Ross υπό τη σκηνοθετική ματιά του Daniel Sullivan.

Kristin Scott Thomas

Η Κριστίν Σκοτ Τόμας, ξεκίνησε την καριέρα της στο θεατρικό σανίδι με τη Μάσα στις «Τρεις αδελφές» του Τσέχωφ, ενώ το 2007, κέρδισε βραβείο Ολίβιε για την ερμηνεία της στο ρόλο της Αρκάντινα στον «Γλάρο» του Τσέχωφ. Σήμερα, μετά από πρόταση του Ίαν Ρίκσον , αναμένεται τον Σεπτέμβριο, να ερμηνεύσει την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε μια από τις σημαντικότερες παραγωγές του Old Vic, στο Λονδίνο.

Βenedict Cumberbatch

Ο Βρετανός ηθοποιός έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά του BBC «Σέρλοκ Χολμς» και από το 2001 μέχρι σήμερα η θεατρική του καριέρα έχει κάνει αίσθηση αναλαμβάνοντας μια σειρά θεατρικών ρόλων. Το 2005 απέσπασε την πρώτη του υποψηφιότητα για το βραβείο Ολίβιε, παίζοντας τον ρόλο του Τέσμαν στην «Έντα Γκάμπλερ»  ενώ μετά από ένα διάστημα αποχής, αναμένεται να συμμετάσχει σε μια μεγάλη παραγωγή τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ στο λονδρέζικο θέατρο Barbican το καλοκαίρι του 2015.

Gemma Arterton

Το «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ» αναλαμβάνει δράση, ετοιμάζοντας για πρώτη φορά μιούζικαλ. Το έργο στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ονομάζεται  «Made in Dagenham» και βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του Νάιτζελ Κόουλ. Το αναμενόμενο μιούζικαλ αποτελεί θεατρικό γεγονός για την φθινοπωρινή σεζόν του Γουεστ Εντ, και η ίδια δηλώνει ότι είναι μια σημαντική ιστορία με την οποία έχει παθιαστεί και θα  παρουσιαστεί με πνευματώδη τρόπο, ζεστασιά και φυσικά, με πολύ χορό και τραγούδι.

Scarlett Johansson

Η σούπερσταρ του Χόλυγουντ, πραγματοποίησε την πρώτη της απόπειρα να παίξει στο θεατρικό σανίδι με τον ρόλο της Catherine στο έργο του Arthur Miller «Θέα από τη γέφυρα»(«A view from the bridge»). Τον χρόνο που μας πέρασε, ενσάρκωσε στο Broadway, τον ρόλο της Maggie στο κλασικό έργο του Tennesse Williams, «Λυσασμένη Γάτα»(« Cat on a hot tin roof»).

Με την «Λυσσασμένη γάτα» και την ερμηνεία της πεισματικής πραγματιστριας Maggie, βούτηξε στα βαθιά. Πρόκειται για έναν ρόλο, που στο παρελθόν έχουν ερμηνεύσει ονόματα όπως της Elizabeth Taylor, της Jessica Lange, της Kathleen Turner, ενώ τα τελευταία 9 χρόνια στο Broadway η Ashley Judd Anika Noni Rose.

Daniel Radcliffe

Ο σταρ των ταινιών Χάρι Πότερ, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ συμμετέχοντας στο έργο του 2008, «Equus», αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχει στη διασκευή του «How to Succeed in Business Without Really Trying» του 1962, ενσαρκώνοντας τον ρόλο του φιλόδοξου J. Pierrepont Finch. Αν και οι κριτικές που έχει δεχτεί είναι αμφιλεγόμενες, ο ίδιος συνεχίζει ακάθεκτος.

Μαρκέλλα Κουτσομιχάλη