Τι μπορεί να κάνει η «Μήδεια» για τις κακοποιημένες γυναίκες;

katerina-paliou-photo-midia

Η «Μήδεια» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Παλιού παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 15 Απριλίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Μια ριζοσπαστική ανάγνωση της «Μήδειας» θα μας παρουσιάσει αύριο, Μεγάλη Τρίτη (15/4), η Κατερίνα Παλιού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Η Κατερίνα Παλιού σκηνοθετεί αλλά και ερμηνεύει τον ρόλο της Μήδειας, αντιπαραθέτοντας στη δική της προσέγγιση, τα μεγάλα φιλοσοφικά ερωτήματα, όπως αποτυπώνονται στην αρχαία τραγωδία, με την επιστημονική προσέγγιση και ειδικότερα με τον κλάδο της Ψυχιατρικής.

Η δική της «Μήδεια» βρίσκεται στο επίκεντρο ενός συνεδρίου ψυχιατρικής. Ένας ψυχίατρος την παρουσιάζει σε μορφή δραματοθεραπείας και αυτή η επιλογή του τον οδηγεί στο δικό του εσωτερικό ταξίδι.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων η σκηνοθέτις Κατερίνα Παλιού: «…κατά την εξέλιξη της Τραγωδίας παρακολουθούμε τον καυτηριασμό της ματαιοδοξίας, του ρατσισμού, της αχαριστίας και της έλλειψης σεβασμού απέναντι στα φύλα Θήλυ και Άρρεν..». Την παράσταση θα προλογίσει ο συγγραφέας, κριτικός, θεατρολόγος Λέανδρος Πολενάκης.

Σκηνοθεσία, κινησιολογία: Κατερίνα Παλιού. Μουσική: Έφη Ράτσου.Σκηνογραφία: Peter Sevchenko. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Πιλάτη. Παίζουν οι : Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κατερίνα Παλιού, Λυδία Πάλλα, Μικαέλα Ζούτση. Βιολί-άρθα θεών: Μαρία Ρεμπούτσικα.

Πληροφορίες: «Μήδεια» από τον πολιτιστικό Οργανισμό «Arcadia» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 15 Απριλίου, ώρα 20:30. Διάρκεια 100 λεπτά, τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ και 8 ευρώ (μειωμένο).