Ελληνικό «Vitrioli» στο Φεστιβάλ της Αβινιόν

vitrioli-photo ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΔΟΥ

Η παράσταση «Vitrioli» θα ταξιδέψει στο Φεστιβάλ της Αβινιόν το καλοκαίρι.

ΤΡΙΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Του δώσαμε θεατρικό βήμα και τώρα ήρθε η σειρά του να ανταποδώσει τη «φιλοξενία»: ο Ολιβιέ Πι πριν δύο χρόνια είχε σκηνοθετήσει το τολμηρό έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη «Vitrioli» στο Εθνικό Θέατρο και τώρα φέρνει την ίδια παράσταση στο φεστιβάλ της Αβινιόν, στο οποίο είναι πλέον καλλιτεχνικός διευθυντής.

Το «Vitrioli» θα ανέβει από τις 10-19 Ιουλίου στο Gymnase Paul Giéra και θα είναι η πρώτη φορά που η πρώτη κρατική σκηνή της Ελλάδας θα παρουσιαστεί στο διεθνούς ακτινοβολίας φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ της Αβινιόν ιδρύθηκε από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Ζαν Βιλάρ το 1947. Ο Μαυριτσάκης στο συγκεκριμένο έργο μας προσφέρει την ανατομία μιας νοσηρής οιδιπόδειας σχέσης μητέρας-γιου που στην παράσταση θα ερμηνεύσουν ο Δημήτρης Λάλος και η Μαρία Κεχαγιόλου. Παίζουν ακόμη οι: Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Χατζόπουλος, Χάρης Τζωρτζάκης, Περικλής Μουστάκης.

Σκηνοθεσία: Οlivier Py. Σκηνικά-κοστούμια: Pierre-Andre Weitz. Φωτισμοί: Bertarand Killy. Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμέλη. Βοηθός σκηνογράφου:Παύλος Θανόπουλος.

Πληροφορίες: «Vitrioli»:10-19 Ιουλίου στο φεστιβάλ της Αβινιόν