Νίκος Κουρής και Μάκης Παπαδημητρίου στο «Τάβλι» του Κεχαϊδη

tavli-kuris-photo

Το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη ανεβαίνει από τους  Νίκο Κουρή και Μάκη Παπαδημητρίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής.

ΤΡΙΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Aλληλοσκηνοθετούνται και δοκιμάζονται σε μια παρτίδα «Τάβλι»: ο Νίκος Κουρής και ο Μάκης Παπαδημητρίου ανεβάζουν το κλασικό πλέον μονόπρακτο του Δημήτρη Κεχαϊδη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής.

Διεισδυτική σάτιρα της νεοελληνικής νοοτροπίας το «Τάβλι» παραμένει άφθαρτο στο πέρασμα του χρόνου - από την πρώτη του παράσταση στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν το 1972- μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί σε αμέτρητες σκηνές.

Ο Νίκος Κουρής και ο Μάκης Παπαδημητρίου θα ενσαρκώσουν τους δύο αντι-ήρωες του έργου, τον Φώντα και τον κουνιάδο του Κόλλια οι οποίοι σχεδιάζουν το μεγάλο κόλπο για να εισχωρήσουν επιτέλους στην «καλή κοινωνία».

Όπως σημειώνουν οι δύο ηθοποιοί: «"Tο Τάβλι" ήταν ένα από τα πρώτα έργα που διαβάσαμε και αγαπήσαμε ως μαθητές στη δραματική σχολή και που από τότε υπήρχε η επιθυμία κάποια στιγμή να το κάνουμε παράσταση. Θεωρούμε ότι είναι από τα πιο ολοκληρωμένα και καλογραμμένα νεοελληνικά έργα και το ανεβάζουμε με αγάπη, σεβασμό, χωρίς εντυπωσιασμούς, εστιάζοντας στο κείμενο και τους χαρακτήρες και προσπαθώντας να αποφύγουμε τις επικαιροποιήσεις  και τον υπέρμετρο ρεαλισμό. Επιπλέον αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να το ανεβάσουμε στο θέατρο του Λευτέρη Βογιατζή».

Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου. Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος. Μουσική: Μίνως Μάτσας. Παίζουν: Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου.

Πληροφορίες: «Τάβλι»: από 23 Απριλίου και για 25 παραστάσεις. Τετάρτη και Κυριακή, στις 19.30, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 21:00. Θέατρο της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 210-8217877.