«Αρσενικό και παλιά δαντέλα»: οι πρωταγωνιστές στο φακό του clickatlife.gr

arseniko-kai-palia-dadela-video

«Αρσενικό και παλιά δαντέλα» από τις 26 Απριλίου στο θέατρο Παλλάς.

ΤΡΙΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

O Σταμάτης Φασουλής και ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταμορφώνονται σε δύο συμπαθέστατες serial killer γριούλες στην μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ «Αρσενικό και παλιά δαντέλα».

Η παράσταση ανεβαίνει με όρους υπερπαραγωγής στη σκηνή του Παλλάς από τις 26 Απριλίου, συνενώνοντας μια ομάδα λαμπερών πρωταγωνιστών. Το clickatlife.gr σας τους παρουσιάζει έναν-έναν σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο.

Ο Σταμάτης Φασουλής έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν τον Πέτρο Φιλιππίδη, όμως τώρα συναντιέται για πρώτη φορά μαζί του στο θεατρικό σανίδι. Αμφότεροι αναλαμβάνουν την πρόκληση δύο ξεκαρδιστικών γυναικείων ρόλων: οι δύο ηλικιωμένες θείες του έργου στέλνουν στον άλλο κόσμο με ένα δηλητηριώδες κοκτέιλ τους μοναχικούς κυρίους που υποδέχονται στο σπίτι τους.

Ο παρανοϊκός αδελφός τους (Φάνης Μουρατίδης) ξεφορτώνεται τα θύματα…Όμως όταν ο ανιψιός (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), διάσημος κριτικός θεάτρου και μέχρι πρότινος ορκισμένος εργένης, κάνει μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, τα πράγματα αρχίζουν να ισορροπούν στην κόψη του ξυραφιού…

Η μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ που θριάμβευσε στο Μπρόντγουεϊ το 1941 και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1944, από τον Φρανκ Κάπρα, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία «αλλά και την κατάρα» για τον συγγραφέα, όπως παρατήρησε ο Σταμάτης Φασουλής, αφού δεν κατόρθωσε να την ξεπεράσει ποτέ.

Τους βασικούς ρόλους του έργου υποδύονται μια σειρά καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων ηθοποιών. Η διανομή δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αφού οι περισσότεροι ρόλοι στο έργο είναι απαιτητικοί και έχουν σχεδόν ισάξια βαρύτητα. Παρακολουθήστε στο σχετικό βίντεο τις δηλώσεις των Σταμάτη Φασουλή, Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, Φάνη Μουρατίδη, Τζένης Θεωνά και Λεωνίδα Καλφαγιάννη.

Τα σκηνικά υπογράφουν οι Γιώργος Γαβαλάς-Γιάννης Μουρίκης, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη μουσική επιμέλεια ο Αλέξιος Πρίφτης. Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Μπενοβία. Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Πέτρος Φιλιππίδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φάνης Μουρατίδης, Τζένη Θεωνά. Δόκτωρ Αϊνστάιν ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Παίζουν: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γιώργος Ζιόβας, Θωμάς Παλιούρας, Στράτος Χρήστου, Γιώργος Δάμπασης, Ελευθερία Μπενοβία, Γιώργος Δεπάστας, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Γιάννης Αθητάκης.

Πληροφορίες: «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» από 26 Απριλίου στο Παλλάς. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 20 ευρώ, 25 ευρώ, 35 ευρώ, 45 ευρώ, 50 ευρώ, 60 ευρώ, φοιτητικό: 20 ευρώ και ανέργων: 15 ευρώ (μόνο από το ταμείο). Αγορά εισιτηρίων: Θέατρο Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210 3213100, (Δευτ. - Σάββ. 9.00 - 20.00, Κυρ. 12.00 - 20.00), με πιστωτική κάρτα: 210 8938100. Κρατήσεις μέσω διαδικτύου: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com . Προπώληση και στα καταστήματα Γερμανός, Public, Ιανός, Hondos Center.

Πλάνα-μοντάζ: Βάνιας Σταυρακάκης. Ρεπορτάζ, επιμέλεια: Μάνια Στάικου.