«Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεσθε!»: νέος κύκλος παραστάσεων

siharitiria-proslamvanesthe-photo-sugxaritiria-proslambaneste-foto

«Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεσθε!»: η μαύρη κωμωδία του Αντώνη Τσιπιανίτη παρουσιάζεται στο θέατρο Χυτήριο.

ΤΡΙΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

«Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεσθε!»: η φράση που ονειρεύονται να ακούσουν εκατομμύρια άνεργοι, είναι ο τίτλος της μαύρης, επίκαιρης κωμωδίας του Αντώνη Τσιπιανίτη που παρουσιάζεται (σε δεύτερο κύκλο παραστάσεων) στο θέατρο Χυτήριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Τσιπιανίτης «βουτά» την πένα του στην ελληνική κρίση, για να περιγράψει-με χιούμορ-το ύστατο αυτό όπλο επιβίωσης που μας απομένει, όσα συμβαίνουν στην σημερινή «αρένα» της αγοράς εργασίας (θυμόμαστε για παράδειγμα την «Απολυμένη»).

Το «Συγχαρητήρια προσλαμβάνεσθε», σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά, αφού παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Θέατρο Ημέρας και τους δύο προηγούμενους μήνες στο Θέατρο Χυτήριο, συνεχίζει τις παραστάσεις του μέχρι τα μέσα Μαϊου.

Και σημειώστε, ότι οι άνεργοι συμπολίτες μας μπορούν να το δουν δωρεάν (με επίδειξη της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ). Μη φοβάστε, το έργο δεν πρόκειται να σας ρίξει σε κατάθλιψη, παρά τη θεματολογία του.

Άλλωστε ο συγγραφέας του πιστεύει ότι «στη ζωή τα πράγματα δεν είναι ποτέ μονοσήμαντα και το σκοτάδι με το φως βαδίζουν χέρι-χέρι».

Συγγραφέας: Αντώνης Τσιπιανίτης. Σκηνοθεσία: Ιωάννης Παπλωματάς. Πρωτότυπη μουσική: Ιωάννης Παπλωματάς-Θάνος Αστερίου. Σκηνικά-κοστούμια: Γεωργία Τοουλάκου. Φωτογραφία : CP Marinakis Team. Παίζουν: Σπύρος Μπιμπίλας, Βασίλης Ζώης, Γιώργος Ασπετάκης, Θεοδώρα Παπαιωάννου, Νίκη Λίνου, Υρώ Πυρένη, Ιωάννης Παπλωματάς. Σε video: Περικλής Λιανός, Μίνα Ορφανού.

Πληροφορίες: «Συγχαρητήρια προσλαμβάνεσθε!» στο θέατρο Χυτήριο, από 22 Απριλίου έως 13 Μαϊου. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, μειωμένο 5 ευρώ, άνεργοι δωρεάν (με την επίδειξη της κάρτας του ΟΑΕΔ), τηλ.  211 0124401.