«Γράμματα αγάπης στον Στάλιν»: νέο sold out και δεύτερη παράταση παραστάσεων

gramata-agapis-ston-stalin-paratasi-parastaseon-photo

«Γράμματα αγάπης στον Στάλιν»: δεύτερη παράταση παραστάσεων στο Studio Mαυρομιχάλη.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Δεν είναι συνηθισμένο να ανακοινώνεται δεύτερη παράταση παραστάσεων για ένα έργο. Όμως στο Studio Μαυρομιχάλη μάλλον θα πρέπει να ανοίγουν σαμπάνιες αφού –εν μέσω κρίσης- το δράμα του Χουάν Μαγιόρκα «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν», σημείωσε νέο sold out. Όσοι δεν το προλάβατε έχετε μια ακόμη ευκαιρία: θα παίζεται μέχρι τις 23 Μαϊου.

Με επίκεντρο μια φανταστική τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Ρώσο σατιρικό συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ με τον Στάλιν-τον άνθρωπο δηλαδή που λογόκρινε ανελέητα το έργο του, ο Χουάν Μαγιόρκα καταθέτει τη δική του σπουδή πάνω στο θέμα της σχέσης του καλλιτέχνη και του ατόμου απέναντι στην αυταρχική εξουσία.

Ένα τρίγωνο προσώπων-ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, η σύζυγός του και ο Στάλιν διαπλέκονται στο έργο του ισπανού δραματουργού, ο οποίος με τόλμη υφαίνει τη δική του παραβολή, παντρεύοντας την πραγματικότητα με την μυθοπλασία. Ο Δημήτρης Μυλωνάς υπογράφει τη σκηνοθεσία, ενώ τους τρεις ρόλους ερμηνεύουν οι Μελέτης Ηλίας (Μπουλγκάκοφ), Άννα Ελεφάντη (Μπουλγκάκοβα) και Στάθης Σταμουλακάτος (Στάλιν)

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης: «Ο ισπανός δραματουργός, κινούμενος με αριστοτεχνικό τρόπο ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, χρησιμοποιεί τρία υπαρκτά πρόσωπα μιας άλλης εποχής, προκειμένου να αγγίξει ερωτήματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ για μια κοινωνία που οδεύει ακάθεκτη προς τον ολοκληρωτισμό».

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς. Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα. Μουσική και ηχητικός Σχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης. Επιμέλεια Κίνησης: Θάλεια Δήτσα. Μακιγιάς και κομμώσεις: Λένια Saw. Video trailer: Βαγγέλης Λαϊνας. Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ. Αφίσα: Παναγιώτης Βωβός.Παίζουν οι : Μελέτης Ηλίας, Άννα Ελεφάντη, Στάθης Σταμουλακάτος.

Πληροφορίες: «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» παράταση παραστάσεων έως τις 23 Μαϊου στο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Τετάρτη: 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή: 21:15. Είσοδος: 12 ευρώ και 8 Ευρώ. Τηλ. 210.64.53.330.