Σπύρος Ευαγγελάτος: γιατί δεν σκηνοθετεί τη «Λυσιστράτη»;

spuros-euaggelatos-fotografia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2014

Ένα έκτακτο ορθοπεδικό πρόβλημα του Σπύρου Ευαγγελάτου αλλάζει τα σχέδιά του για το ανέβασμα της «Λυσιστράτης» την καλοκαιρινή σεζόν.

Η παράσταση, σε παραγωγή του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όμως τη σκηνοθετική ευθύνη αναλαμβάνει πλέον πλήρως ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο οποίος κρατά το αριστοφανικό κείμενο στην απόδοση και μετάφραση του Σπύρου Ευαγγελάτου.

Ήδη η πρώτη πρόβα πραγματοποιήθηκε χθες. Στο ρόλο της Λυσιστράτης, η Μαρία Καβογιάννη θα έρθει αντιμέτωπη επί σκηνής με τον Αντώνη Λουδάρο, ο οποίος -μετά από μια απαιτητική χρονιά στο Badminton- θα ενσαρκώσει στην παράσταση τον Πρόβολο.

Ο αβανταδόρικος ρόλος του προσφέρεται για «επίκαιρες αιχμές» για την οικονομική κρίση… Η Καίτη Κωνσταντίνου (Κλεονίκη), ο Θανάσης Τσαλταμπάσης (Κινησίας) και η Νάντια Κοντογεώργη (Μυρρίνη) είναι μερικά από τα ονόματα της πρωταγωνιστικής ομάδας. Η περιοδεία της «Λυσιστράτης» θα ξεκινήσει τον Ιούνιο. Ας ευχηθούμε στον Σπύρο Ευαγγελάτο να επιστρέψει σύντομα σιδερένιος στις θεατρικές επάλξεις…

Μετάφραση – απόδοση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος. Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις. Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας. Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας.  Παραγωγή Γιώργος Λυκιαρδόπουλος.

Πληροφορίες: «Λυσιστράτη»: η περιοδεία ξεκινά τον Ιούνιο.