Χορός: με έμπνευση από τον Μπέκετ

all-is-fotografia-2014
ΤΡΙΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2014

Η ομάδα Χορού Soyuz εμπνέεται από το «Λίκνισμα» του Μπέκετ και στην παράσταση «ALL I’S» αντιπαραθέτει την ατομικότητα με την ανάγκη για συλλογικότητα.

Πέντε μονάδες, πέντε χαρακτήρες που φέρουν ως φορτίο της κοινωνικές τους ταυτότητες, αναζητούν τρόπους να κάνουν το δικό τους βήμα προς το «εμείς», σπάζοντας το κέλυφος της μοναξιάς τους. Θα τα καταφέρουν; Η πρόταση της χορευτικής κολεκτίβας Soyuz παρουσιάζεται για δύο βραδιές, στις 14 και 15 Μαϊου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές: «μια γυναικεία φιγούρα, πορεύεται παράλληλα επί σκηνής, εκφράζοντας με την κίνησή της το Λίκνισμα του Μπέκετ, ως η ματαίωση της αναζήτησης για επαφή.

Όλα τα «εγώ» αναζητούν με απόγνωση την επικοινωνία, παραμένοντας όμως τόσο εγκλωβισμένα στον εαυτό τους, που το «εμείς» φαντάζει μια αδύνατη ουτοπία. Και η βία -το καθεστώς μιας φορμαρισμένης κοινωνικής συνύπαρξης- ο μόνος τρόπος επιβίωσης για όλους».

Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη. Σύμβουλος δραματουργίας και φωνητικά χορευτών: Κ. Αλέξης Αλάτσης. Βοηθοί χορογραφίας: Δήμητρα Μητροπούλου και Έλλη Ταμπάκη. Ψηφιακή εικόνα: Κωνσταντίνος Φραγκούλης. Μουσική: Pan Pan. Επιμέλεια σκηνικού: Αμαλία Θεοδωροπούλου. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Φωτογράφος: Παύλος Μαυρίδης. Παραγωγή: Ομάδα SOYUZ και Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν. Υπεύθυνη παραγωγής: Τέτα Αποστολάκη. Χορεύουν οι : Τίμος Ζέχας, Χρύσσα Καλιάφα, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Έλενα Παπαδοπούλου, Έλενα Σταυροπούλου, Alexander Qejvanaj.

Πληροφορίες: «ALL I’S», στις 14 και 15 Μαϊου, ώρα 21:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Διάρκεια 65 λεπτά. Τιμή εισιτηρίων 10 ευρώ.