Cirque du Soleil: οι συντελεστές του «Quidam» στο φακό του clickatlife.gr

hand-to-hand-quidam-photo-2014
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2014

Το Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ήλιου) επιστρέφει για τρίτη φορά στην Ελλάδα, με το σόου «Quidam». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λουκ Κελέτ και η ακροβάτης Ναταλία Πεστόβ, μας δίνουν μια πρώτη εικόνα αυτής της εντυπωσιακής παραγωγής στη συνέντευξή τους στο clickatlife.gr.

Μετά τις παραστάσεις «Αlegria» και  «Dralion», το Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ήλιου) επιστρέφει με το «Quidam», άλλο ένα υπερθέαμα που από το 1996 μέχρι σήμερα έχει κερδίσει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Η θρυλική ομάδα από τον Καναδά θα δώσει  μια σειρά παραστάσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (20-28 Σεπτεμβρίου Ο.Α.Κ.Α και 30 Σεπτεμβρίου-5 Οκτωβρίου στο Π.Α.Ο.Κ.  Sports Arena, αντίστοιχα) κρατώντας τη βασική συνταγή της επιτυχίας της: τα ριψοκίνδυνα ακροβατικά, το εκπληκτικό κοκτέιλ θεάτρου, μιμικής, χορού και τσίρκου και την ατμοσφαιρική μουσική.

Υπάρχουν όμως και οι εκπλήξεις: το «Quidam» είναι περισσότερο θεατρικό σε σχέση με τις προηγούμενες παραστάσεις, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του σόου, Λουκ Κελέτ.

Ανθρωποκεντρικό, με μοντέρνα αισθητική, το «Quidam» αντλεί τη θεματική του από την πεζή καθημερινότητα, ξεδιπλώνοντας την υπαρξιακή αναζήτηση της μικρής Ζωής. Κάθε εντυπωσιακό νούμερο αντιστοιχεί και σε μια αλληγορία.

Στο βίντεο με τις εντυπωσιακές σκηνές του clickatlife.gr μπορείτε να δείτε το νούμερο «hand to hand» -ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα για το τι θα πρέπει να αναμένουμε το φθινόπωρο.

Η Ναταλία και ο Αλεξάντερ (Σάσα) Πεστόβ -μαζί στη ζωή και στη σκηνή εκτελούν με μοναδική χάρη ένα αργό, δυναμικό ντουέτο υψηλών απαιτήσεων: με αυτοσυγκέντρωση, εκπληκτική αίσθηση ισορροπίας και απόλυτο μυικό έλεγχο μεταμορφώνονται σε Αδάμ και Εύα, στέλνοντας ένα «σωματικό» μήνυμα για το πώς θα έπρεπε να είναι ο έρωτας: μια διαρκής άσκηση ισορροπίας, με ζητούμενο την αλληλουποστήριξη. Γνωρίστε στο βίντεο του clickatlife.gr τη Ναταλία Πεστόβ και μάθετε από τον Λουκ Κελέτ ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Cirque du Soleil, το οποίο παραμένει εδώ και τριάντα χρόνια, ένα εκπληκτικό «εργοστάσιο» φαντασμαγορικών εικόνων.

Πληροφορίες: «Quidam» η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στα καταστήματα Γερμανός και στην ιστοσελίδα www.lavris.gr . Τιμές εισιτηρίων από 35 ευρώ. Παιδικά και φοιτητικά 28 ευρώ (έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες). Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων στο τηλ. 210-7258510.

Πλάνα: Βάνιας Σταυρακάκης- Cirque du Soleil. Μοντάζ: Βάνιας Σταυρακάκης. Ρεπορτάζ, επιμέλεια: Μάνια Στάικου.