Δημήτρης Παπαϊωάννου: παράταση παραστάσεων για το «Still life»

still-life-last-photo MILTOS ATHANASIOU
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2014

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για την πολυαναμενόμενη δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου «Still life» («Νεκρή Φύση») που ανεβαίνει σήμερα το βράδυ σε πρεμιέρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Έτσι λοιπόν, προστέθηκαν νέες ημερομηνίες παραστάσεων, από τις 23 Μαϊου-8 Ιουνίου και από τις 18-22 Ιουνίου. Προσοχή όμως: οι εκλογές της Κυριακής ακυρώνουν την παράσταση που είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 25 Μαϊου.

Ο περφεξιονίστας Δημήτρης Παπαϊωάννου, εξελίσσεται διαρκώς, προσεγγίζοντας  με τόλμη νέα επίπεδα λιτότητας και διαυγούς αφήγησης. Αυτή η ευδιάκριτη τάση ξεκίνησε το 2009 με το «Πουθενά» και συνεχίστηκε με τις προτάσεις του στις σκηνικές συνθέσεις «Μέσα» (2011) και «Πρώτη ύλη» (2012). Ο ίδιος θεωρεί πως το «Still life» αποτελεί φυσική συνέχεια των προηγούμενων παραστάσεών του, καθώς πραγματεύεται με την ίδια αισθητική σφραγίδα τα αγαπημένα του θέματα

Στο «Still life» ο πολυτάλαντος δημιουργός ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με μια μικρή ομάδα ερμηνευτών, για να ξεδιπλώσει την αέναη πάλη του ανθρώπου στην αναζήτηση του νοήματος. Θα τους δούμε με φόντο μια «σκηνική ερημιά» να αναμετρώνται με τα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα.

«Still life»: ερμηνεύουν οι :  Άρης Σερβετάλης, Δρόσο Σκώτη, Μιχάλη Θεοφάνους, Αργύρη Πανταζάρα, Καλλιόπη Σίμου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Εικαστική σύλληψη—σκηνοθεσία—κοστούμια—φωτισμοί: Δημήτρης Παπαϊωάννου. Ηχητική σύνθεση: Γιώργος Πούλιος. Το σκηνικό σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους Δημήτρη Θεοδωρόπουλο—Σοφία Ντώνα. Γλυπτική—ζωγραφική: Νεκτάριος Διονυσάτος. Τα κοστούμια σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την Βασιλεία Ροζάνα.

Παράλληλη δράση: Πέμπτη 29 Μαϊου:  Συζήτηση μετά την παράσταση με το Δημήτρη Παπαϊωάννου. Συντονισμός: Χριστιάνα Γαλανοπούλου, ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνική διευθύντρια του MIRfestival.

Πληροφορίες: «Still life» 23 Μαϊου-8 Ιουνίου (εκτός 25ης Μαϊου) και 18-22 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Ώρα έναρξης: 20:30, τιμές εισιτηρίων:15, 18, 25, 36 ευρώ και μειωμένο 10, 12, 15 ευρώ. Άνεργοι: 5 ευρώ. Τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: 2109005800, www.sgt.gr . Εισιτήρια πωλούνται επίσης από τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, το βιβλιοπωλείο Ιανός και τα μηχανήματα easy pay της Τράπεζας Πειραιώς.