Cirque Du Soleil: νέα παράσταση εμπνευσμένη από το «Avatar»

avatar-foto
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το Cirque Du Soleil, μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Alegria» και «Dralion», επιστρέφει στη χώρα μας με το υπερθέαμα «Quidam». Παράλληλα προετοιμάζει μια ακόμη υπερπαραγωγή εμπνευσμένη από την ταινία «Avatar» και συνεργάζεται στενά με τον διάσημο σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον.

Ο Κάμερον, σε συνεργασία με την ομάδα του Cirque Du Soleil,  θα σκηνοθετήσει τη μεταφορά του «Avatar», σε μια σειρά παραστάσεων που θα φέρουν τον θεατή πιο κοντά σε ό,τι είχε παρακολουθήσει το 2009, στην ταινία που κυριολεκτικά έκλεψε τις εντυπώσεις.

Η περιοδεία της παράστασης, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2015 ή τους πρώτους μήνες του 2016. Ο Κάμερον, έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με το «Cirque Du Soleil», όταν το 2012 ανέλαβε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ 3D, « Worlds Away».

Ο ίδιος ο Κάμερον δήλωσε στο C2MTL Commerce and Creativity Conference στο Montreal, ότι έχει γνωρίσει στο δυναμικό του «Cirque Du Soleil», το εξαιρετικό ταλέντο και τη φαντασία των καλλιτεχνών του. Όπως αναφέρει: «Μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο. Να φέρουμε το κοινό πιο κοντά σε ένα άλλο επίπεδο εμπειρίας στην ψυχαγωγία».

Παράλληλα,  αναμένεται και η παραγωγή τριών σίκουελ του «Avatar» τα οποία θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα τον Οκτώβριο του 2014  και  θα κυκλοφορήσουν στα σινεμά ανάμεσα στον Δεκέμβριο του 2016 και τον Δεκέμβριο του 2018.

Η ιδέα της μεταφοράς του  «Avatar», μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας με πολλά εφέ, αποτελεί καινοτομία στον χώρο του φαντασμαγορικού «Cirque Du Soleil», καθώς είναι η πρώτη απόπειρα απεικόνισης μιας τέτοιας απαιτητικής δουλειάς.

Η θρυλική ομάδα φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας της  και  έρχεται στην χώρα μας, τον Σεπτέμβριο με την παράσταση «Quidam», για να  καθηλώσει τους θεατές όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Η συνταγή της επιτυχίας θα είναι η ίδια: ατμοσφαιρική μουσική, μοναδικά κοστούμια, ακροβατικά και άψογη θεατρικότητα.

Μαρκέλλα Κουτσομιχάλη