Λίγο πριν πέσει η αυλαία...

tavli-kuris-photo

Το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη ανεβαίνει από τους  Νίκο Κουρή και Μάκη Παπαδημητρίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Παραστάσεις που διεκδίκησαν ένα μεγάλο μέρος του θεατρόφιλου κοινού της Αθήνας ολοκληρώνουν τον κύκλο τους, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από την περασμένη- πλούσια σε επιλογές-θεατρική σεζόν. Έχετε λίγες μέρες μόνο στη διάθεσή σας για να τις προλάβετε...Μόλις ανέβουν οι θερμοκρασίες, θα ξεκινήσει ο καθιερωμένος «χορός» των υπαίθριων παραστάσεων, στα διάφορα θεατρικά φεστιβάλ.

Αυτό το σαββατοκύριακο ίσα-ίσα που προλαβαίνετε να δείτε τη μαύρη κωμωδία «Αρσενικό και παλιά δαντέλα», του Τζόζεφ Κέσελρινγκ , σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών (Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Πέτρο Φιλιππίδη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Τζένη Θεωνά κ.α.) που θα παραμείνει στην εντυπωσιακή σκηνή του Παλλάς μέχρι τις 8 Ιουνίου (παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο 20:30 Κυριακή 20:00).

Ο Νίκος Κουρής και ο Μάκης Παπαδημητρίου αποφάσισαν να ανεβάσουν το αγαπημένο τους μονόπρακτο, το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη (στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής) και το κοινό αντάμειψε τον ενθουσιασμό τους. Προστέθηκαν επιπλέον παραστάσεις για να καλυφθεί η ζήτηση, όμως όλα τελειώνουν στις 8 Ιουνίου ( παραστάσεις: Παρασκευή, στις 21:00, Σάββατο, στις 19:00 και στις 21:00 μ.μ., και Κυριακή, στις 19:00  και στις 21:00, έως τις 8 Ιουνίου).

Την ίδια ημερομηνία ολοκληρώνεται και η σόλο ερμηνεία της Ιωάννας Παππάς, στο ρόλο της Μαρίας Πολυδούρη, στον μονόλογο της Ρούλας Γεωργακοπούλου, που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Γκόνης (στο θέατρο Βασιλάκου).

Η Άννα Κοκκίνου, στο θέατρο Σφενδόνη, σε μια από τις καλύτερες παραστάσεις  της σεζόν, προτείνει μια ιδιαίτερη ανάγνωση πάνω στο έργο του Θουκυδίδη («Εγώ, ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος»), εκμεταλλευόμενη στο έπακρον τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις, η αυλαία θα πέσει στις 15 Ιουνίου.

Η ίδια ημερομηνία ισχύει και για το αντιφασιστικό «Μεφίστο», τη θεατρική διασκευή  του γνωστού μυθιστορήματος του Κλάους Μαν, από την Αριάν Μνουσκίν που ανεβάζει με μπρεχτικές επιρροές και ατμόσφαιρα καμπαρέ ο Νίκος Μαστοράκης. Η νέα αυτή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου έχει βρει στέγη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το μιούζικαλ «Πρισίλα, η βασίλισσα της ερήμου», σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, με το πρωταγωνιστικό τρίγωνο  Γιώργου Καπουτζίδη,  Παναγιώτη Πετράκη και  Φώτη Σεργουλόπουλου, θα παίζεται κι αυτό έως τις 15 Ιουνίου.

Μάνια Στάικου