Γοητευτική «στρίγγλα» η Κατερίνα Λέχου

to-imeroma-tis-strigglas-fotografia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Η Κατερίνα Λέχου και ο Τάσσος Ιορδανίδης, έρχονται αντιμέτωποι επί σκηνής, σε μια σφοδρή ερωτική μάχη, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Φωτεινής Μπαξεβάνη και φόντο το μουσικό τοπίο των νέων συνθέσεων του Θάνου Μικρούτσικου.

Το «Ημέρωμα της στρίγγλας» του Σαίξπηρ παρουσιάζεται από τις 18 Ιουνίου στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, σε μια φιλόδοξη παραγωγή της εταιρείας Teatro.

Aπρόβλεπτη, εκρηκτική, ιδιόρρυθμη, η Κατερίνα είναι μοναδική στο  να τρομοκρατεί το ανδρικό φύλο. Την απελπισμένη επανάστασή της σκιαγραφεί με τρυφερότητα η σκηνοθέτις Φωτεινή Μπαξεβάνη. Η Κατερίνα Λέχου θα αναμετρηθεί με έναν κλασικό ρόλο-που έχει αφήσει εποχή στο θέατρο αλλά και στη μεγάλη οθόνη.

Η πλοκή μας είναι οικεία, αλλά αξίζει να την ξαναθυμηθούμε: πολλοί είναι οι υποψήφιοι γαμπροί για την όμορφη Μπιάνκα, την κόρη του Μπατίστα. Όμως για να φτάσουν στην καρδιά της θα πρέπει να παντρευτεί επιτέλους η μεγαλύτερη αδελφή της, η οξύθυμη Κατερίνα. Τον θηλυκό αυτό «δαίμονα» αναλαμβάνει να εξημερώσει ο Πετρούκιος (Τάσος Ιορδανίδης), ένας θαρραλέος ευγενής.

Τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές συνοδεύουν οι  Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη και Θοδωρής Κατσαφάδος.

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές: «η παράσταση υπονομεύει κάθε αντίληψη περί απόστασης ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό. Οι ερωτικές ιστορίες δεν γράφονται με βάση τις διαφορές των εραστών αλλά την κοινή βούληση και επιθυμία να είναι μαζί, ακόμα και σε πείσμα όλου του υπόλοιπου κόσμου. Οι σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων αποκαθίστανται σταδιακά και αρμονικά, ώστε να έρθει μαγικά και ανατρεπτικά το happy ending».

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές. Σκηνοθεσία: Φωτεινή Μπαξεβάνη. Σκηνοθετική Προσαρμογή Κειμένου: Γιάννης Σκαραγκάς. Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος. Στίχοι τραγουδιών: Οδυσσέας Ιωάννου. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας, Χάρης Θεοδωρίτσης.
Κοστούμια: Πάνος Αλμπάνης. Κινησιολογία: Σταύρος Λίτινας. Make up artist: Γιάννα Μαρματάκη. Βοηθοί Σκηνοθέτη: Έφη Λιάλιου, Δημήτρης Σιγανός. Βοηθός Ενδυματολόγου: Γιώτα Δενδρινού.

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Λέχου, Τάσος Ιορδανίδης, Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη. Στο ρόλο του Μπατίστα ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Πληροφορίες: «Το ημέρωμα της στρίγγλας» του Σαίξπηρ: Πρεμιέρα: 18 Ιουνίου 2014 στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Παραστάσεις: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00. Διάρκεια: 100 λεπτά.  Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ, 12 ευρώ, 10 ευρώ (ομαδικά, άνω των είκοσι ατόμων). Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254, Ταύρος,  www.theatron254.gr .