Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης υποδέχεται τους θεατρόφιλους την 1η Ιουλίου

pantrologimata-fotografia-2014-mpezos
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν οι πύλες του καθιερωμένου Φεστιβάλ Ηλιούπολης στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής.Το clickatlife.gr καταγράφει το πρώτο μέρος του πλούσιου θεατρικού προγράμματος. Οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης θα ολοκληρωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου παίζει και σκηνοθετεί το κλασικό πλέον έργο του πατέρα του, τη «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ (1/7). Ο Νίκος Δαφνής ανεβάζει τις «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» του Δημήτρη Ποταμίτη (3/7) και μετά ακολουθεί άλλη μια παραγωγή παιδικού θεάτρου, το «Μαγικό κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη, μια διασκευή του παραμυθιού της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας».

Στις 15/ 7 ανεβαίνει η παρωδία του Αλέξη Καλλίτση «Ωχ…Ηλέκτρα», με τον Πέτρο Φιλιππίδη να σκηνοθετεί και να ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο. Τα «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου, με τον οποίο συναντάται για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι ο Χρήστος Λούλης, έρχονται στις  25/8.

Στις 27/8 «Ο μαγεμένος αυλός» ανεβαίνει σε διασκευή του Θανάση Θεολόγη. Οι Τρωάδες του Ευριπίδη, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Θέμη Μουμουλίδη και θίασο αξιώσεων (Στέλιος Μάινας, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος κ.τ.λ.) θα παιχτούν  για δύο παραστάσεις στις 28 και 29/8. Ανυπομονούμε να δούμε και την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου (31/8) με πρωταγωνιστές τους Αγλαϊα Παππά, Άρη Σερβετάλη, Μαρία Κίτσου και Γιώργο Μπινιάρη.

Πληροφορίες:  Δημοτικό Θέατρο  άλσους Δ. Κιντής. Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9923840. Εισιτήρια θα προπωλούνται στα  γραφεία του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ – Γρηγόρης Γρηγορίου» (Νικομάχου 18, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9940699), από τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου για την πρώτη περίοδο και από τη Δευτέρα, 18 Αυγούστου, για τη δεύτερη περίοδο, τις παρακάτω ώρες και μέρες: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή  9:00-19:00. Τρίτη και Πέμπτη  9:00-15:00.