Δροσερές θεατρικές αποδράσεις κόντρα στον καύσωνα

neraida-2014-foto-limni-bouliagmenis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ο καύσωνας επιτάσσει δροσερές θεατρικές αποδράσεις. Ήδη τα δημοτικά ανοιχτά θέατρα, παρέχουν ένα πρώτο καταφύγιο ενάντια στη ζέστη, ιδιαίτερα αν συνδυάζονται με πράσινο. Ωστόσο παρουσιάζονται και άλλες «λύσεις» στις νέες πρεμιέρες.

Αν είστε down-town μπορείτε να εύκολα να βρεθείτε στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη. Στη θερινή του σκηνή ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ανεβάζει την  κωμωδία των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Ούτε γάτα…ούτε ζημιά», επαναφέροντας τον άπιστο «Λαλάκη» που όλοι θυμόμαστε από την ομώνυμη ταινία του 1955 με τους Βασίλη Λογοθετίδη, Ίλια Λιβυκού, Λάμπρο Κωνσταντάρα και Μίμη Φωτόπουλο.

Η πλοκή είναι γνωστή: μια κρυφή ερωτική εκδρομή του Λαλάκη, πέφτει στην αντίληψη της συζύγου του, η οποία αποφασίζει να τον εκδικηθεί, φλερτάροντας…Η ατυχής συνάντηση των δύο παράνομων ζευγαριών πυροδοτεί μια σειρά κωμικών επεισοδίων. Η διασκευή είναι του Θοδωρή Πετρόπουλου και στο πλευρό του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη εμφανίζονται οι Άβα Γαλανοπούλου, Μαρία Κατσανδρή και Κώστας Ευρυπιώτης.

Ιδιαίτερα καλοκαιρινή είναι και η πρόταση της Φρόσως Λύτρα που παρουσιάζει το έργο «Η νεράιδα»  από τις 30 Ιουνίου στη λίμνη της Βουλιαγμένης για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Τα ήρεμα, σκοτεινά νερά της λίμνης και η εντυπωσιακή σπηλιά της θα αποτελέσουν το φόντο, για να κινηθούν οι πρωταγωνιστές. Το κείμενο είναι βασισμένο στο ονειρόδραμα του Ζαν Ζιρωντού «Οντίν-Η νεράιδα».

Η πρώτη γνωριμία της Φρόσως Λύτρα με το  συγκεκριμένο έργο έγινε πριν μια δεκαετία μέσω της διασκευής της Μαρίας Κυριάκη. Τώρα,  η ανήσυχη σκηνοθέτις το ανεβάζει με την ομάδα «Naan» επιλέγοντας ένα «φυσικό σκηνικό» αρμονικό με την ατμόσφαιρα του έργου. Η καινούρια  διασκευή είναι της Ζέτης Φίτσιου και είναι βασισμένη στο κείμενο της Μαρίας Κυριάκη.

Τραγουδά ο Νικόλαος Ζιάζιαρης και πρωταγωνιστούν οι Βασιλική Τρουφάκου,  Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης,  Γιάννης Ράμος,  Βάλια Παπακωνσταντίνου,  Γιώργος Τσιάλος, Νάντια Μαργαρίτη,  Νικόλαος Ζιάζιαρης,  Κορίνα Θεοδωρίδου,  Έλενα Χαραλαμπούδη. Χορεύουν: Σταυριάνα  Γαρνάβου, Τατιάνα Δημητριάδη.

Πληροφορίες: «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά» στη θερινή σκηνή του θεάτρου Λαμπέτη (από τις 25/6) Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106457086. Παραστάσεις Τετάρτη-Κυριακή, 21:15. «Η νεράιδα» στη λίμνη της Βουλιαγμένης  από τις 30/6 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη στις 21:15. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές Εισιτηρίων:  18 ευρώ και 14 ευρώ φοιτητικό. Προπώληση:  www.viva.gr, www.abcd.gr, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και στα καταστήματα Public, Ianos Παπασωτηρίου και Seven spots. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 8840600. Πρόσβαση στη Λίμνη: Λεωφορείο Ε22 στάση Λίμνη Βουλιαγμένης.

Μάνια Στάικου