Φεστιβάλ Αισχυλείων 2014-πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών εκδηλώσεων

ippolutos-2014-fotografia-ethnikou

Ιππόλυτος από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία της Λυδίας Κονιόρδου.

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το φεστιβάλ των «Αισχυλείων» του Δήμου Ελευσίνας θα υποδεχτεί το κοινό στις 27 Αυγούστου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, για τον κινηματογράφο, τα εικαστικά και το θέατρο. Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί συνολικά 17 θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και όσες συμμετέχουν στην ενότητα της «Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας» (12-29 Ιουλίου, Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας) .

Η θεατρική αυλαία των Αισχυλείων θα ανοίξει με τον «Αίαντα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία της Μάρθας Φριντζήλα (27/8). Θα ακολουθήσουν οι «Πέρσες» σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη (Κ.Θ.Β.Ε) (28/8). Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί στις 31/8 τη νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, τους Βατράχους του Αριστοφάνη, επιστρατεύοντας μια dream team πρωταγωνιστών (Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη, Φάνη Μουρατίδη κ.α.). Η Άντζελα Μπρούσκου καταθέτει τη δική της ανάγνωση στις «Βάκχες» του Ευριπίδη στις 3/9. H Λυδία Κονιόρδου σκηνοθετεί, από το Εθνικό Θέατρο τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, ερμηνεύοντας παράλληλα έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Το μαγικό κλειδί», διασκευή ενός αγαπημένου παραμυθιού της Πηνελόπης Δέλτα, θα φιλοξενηθεί στις 12/9. Η σκυτάλη στις 14/9 θα περάσει στην παράσταση «Αθανασία» του Ελευσίνιου σκηνοθέτη Χρήστου Δήμα (πρωταγωνιστούν Άννα Μαρία Χαραλάμπους, Δήμητρα Λημνιού, Νίκος Βαρδακάς). Η θεατρική σκηνή της Ελευσίνας διασκευάζει το αριστουργηματικό, σατιρικό μυθιστόρημα του Χάσεκ «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» (21/9).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία» που χαρτογραφεί νέες αξιόλογες τάσεις. Η τιμή των εισιτηρίων για τις εννιά παραστάσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμά του, είναι φιλική προς τον θεατή (10 ευρώ). Θα παρακολουθήσουμε τα έργα «Στα υπόγεια του BBC» της Λουίζας Κωστούλα (12/7), «Γδαρμένος» του Στρατή Πανούριου (16/7), «Εργασία Βάκχες» του Ανδρέα Κωνσταντίνου (18/7), «Γέρμα» σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ (19/7), «Domino» από την ομάδα Vasistas (21/7), «Ο μικρός εγώ» του Βασίλη Ανδρέου (23/7), «Κάπου περνούσε μια φωνή» σε σκηνοθεσία του Ηλία Βογιατζηδάκη και τον «Μουνή», τη θεατρική διασκευή του διηγήματος της Λένας Κιτσοπούλου που παρουσιάζεται για άλλη μια παράσταση από την ομάδα 4Frontal (27/7).

Πληροφορίες: Φεστιβάλ Αισχυλείων: έναρξη 27 Αυγούστου. Παλαιό Ελαιουργείο-Παραλία Ελευσίνας. Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμές εισιτηρίων 12 ευρώ και φοιτητικό 5 ευρώ. Κάρτες διαρκείας για όλες τις παραστάσεις: οικογενειακή 100 ευρώ και ατομική 40 ευρώ, φοιτητική 30 ευρώ, www.aisxylia.gr .