«Τρωάδες» στο Θέατρο Πέτρας

troades-2014-fotografia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ο χορός των «Τρωάδων» θα ακουστεί σήμερα το βράδυ στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, σε μια νέα προσέγγιση της τραγωδίας του Ευριπίδη, από τον Θέμη Μουμουλίδη.

Oι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σύγχρονη «ανάγνωση» του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, αποτελούν τον καμβά για να αποτυπωθούν οι «πόλεμοι» του σήμερα, οικονομικοί ή άλλοι, το δράμα του ξεριζωμού και της μετανάστευσης.

Η παράσταση υποστηρίζεται από έναν θίασο αξιώσεων, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τους Στέλιο Μάινα, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρη Λεμπεσόπουλο, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα κ.α. Η φετινή παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας παρουσιάζεται σήμερα το βράδυ (30 Ιουνίου) στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

Οι συντελεστές της παράστασης σημειώνουν: «Η Τροία καίγεται. Ο πολιτισμός της καταστρέφεται. Το μέλλον μιας χώρας ενταφιάζεται. Οι γυναίκες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, σκλάβες και λάφυρο στα χέρια των νικητών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται...».


Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρη, επεξεργασία κειμένου και σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας, κοστούμιa: Παναγιώτα Κοκορού, μουσική:Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Τους ρόλους και τα χορικά κείμενα ερμηνεύουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαππα, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ιωάννα Παππά, Ζέτα Δούκα, Λουκία Μιχαλοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Λένα Παπαληγούρα, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν), Ίρις Μάρα.

Πληροφορίες: «Τρωάδες», 30 Ιουνίου, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη. Ώρα έναρξης:21:30. Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ, προπώληση: 10 ευρώ, φοιτητικό 13, ευρώ άνεργοι 10 ευρώ. Προπώληση: www.viva.gr, 11876, Ιανός, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots.