Αναβολή πρεμιέρας για τη «Λυσιστράτη», λόγω ατυχήματος

maria-kabogianni-foto-2014

Η Μαρία Καβογιάννη είναι καλά στην υγεία της και σε καλή διάθεση. Σήμερα θα κάνει μια μικρή επέμβαση για να έχει πιο γρήγορη ανάρρωση.

ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής πρόβας της παράστασης «Λυσιστράτη», η οποία θα έκανε πρεμιέρα απόψε στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», η Μαρία Καβογιάννη, που εμφανίζεται στον ομώνυμο ρόλο, έπεσε και έπαθε κάταγμα στο χέρι.

Οι δύο πρώτες παραστάσεις, στο Θέατρο Βράχων σήμερα και στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας στις 4 Ιουλίου, μεταφέρονται τον Σεπτέμβριο (14 Σεπτεμβρίου στο  Κατράκειο Θέατρο και 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων). Η Μαρία Καβογιάννη είναι καλά στην υγεία της και σε καλή διάθεση. Σήμερα θα κάνει μια μικρή επέμβαση για να έχει πιο γρήγορη ανάρρωση. Η πρεμιέρα της παράστασης μεταφέρεται την Πέμπτη 10 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι.
 

Το ειρηνικό στίγμα του Αριστοφάνη

Αποτελώντας ένα από τα σπουδαιότερα έργα και την πιο μεγαλοφυή σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας της παγκόσμιας δραματουργίας, η «Λυσιστράτη» διδάχτηκε το 411 π. Χ., όταν η  Αθήνα μετρούσε ήδη είκοσι χρόνια πολέμου, αφού ο Πελοποννησιακός Πόλεμος είχε αρχίσει το 431 π. Χ.. Ο Αριστοφάνης, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει πόλεμος, έδωσε με ευφυή τρόπο το δικό του ειρηνικό στίγμα. Ερωτικά τεχνάσματα, κωμικές παρεξηγήσεις και πληθωρική δράση συνθέτουν μια απολαυστική κωμωδία, όπου η γυναικεία εξυπνάδα αναδεικνύεται η κινητήρια δύναμη, που θα οδηγήσει στη συμφιλίωση.

Μην επιτρέποντάς τους να τις αγγίξουν

Οι γυναίκες της Αθήνας, με αρχηγό τη Λυσιστράτη, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με σκοπό να πείσουν τους λίγους, αλλά ισχυρούς, να σταματήσουν τον πόλεμο. Το σχέδιό τους είναι να κάνουν αποχή από τα «συζυγικά τους καθήκοντα», να εκβιάσουν τους άντρες, μην επιτρέποντάς τους να τις αγγίξουν, και να τους εξαναγκάσουν να υπογράψουν την ανακωχή. Με πονηριά, καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάσσεται ο θησαυρός της πόλης, και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Μετά από εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα, οι άντρες λυγίζουν και η ειρήνη επικρατεί.

Ταυτότητα παράστασης: Μετάφραση - απόδοση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Πάτσας, μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μπακόλας, επιμέλεια κίνησης: Δήμητρα Κρητικίδη, επεξεργασία κειμένου: ο μεταφραστής και οι ηθοποιοί της παράστασης, φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου, παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος -  Highway Productions - Λυκόφως, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, executive producer: Παναγιώτης Τρύφων. Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος, Γεράσιμος Σκαφίδας.

Η viva.gr θα επικοινωνήσει με όσους έχουν προαγοράσει εισιτήρια για να τα μεταφέρουν σε άλλη ημερομηνία. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα εισιτήρια, μπορείτε να καλείτε στο 11876.

naftemporiki.gr