Οι Τρωάδες στο Φεστιβάλ Ολύμπου

troades-2014-photo
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, με έναν λαμπερό θίασο, συνεχίζουν το ταξίδι τους σε επιλεγμένα θεατρικά φεστιβάλ.

Μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της περιφέρειας είναι και το Φεστιβάλ Ολύμπου, στο οποίο θα παρουσιαστεί η εν λόγω παράσταση, στις 19 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο Δίου (ώρα έναρξης: 21:30).

Ο Θέμης Μουμουλίδης καταθέτει μια μοντέρνας αισθητικής παράσταση με τις «Τρωάδες», τοποθετώντας τα πρόσωπα της τραγωδίας σε ένα σκηνικό που μας θυμίζει οικείες εικόνες προσφυγιάς και ξεριζωμού.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού,η Ιωάννα Παππά και η Μαρία Πρωτόπαππα στους ρόλους αντίστοιχα, της Εκάβης, της Κασσάνδρας και της Ανδρομάχης συνθέτουν το πρωταγωνιστικό τρίγωνο των τραγικών προσώπων του έργου, κόντρα στον κυνισμό του Μενέλαου και την ψυχρή ομορφιά της ωραίας Ελένης (Ζέτα Δούκα). Ο Στέλιος Μάινας αναλαμβάνει το ρόλο του Ταλθύβιου και ο Άρης Λεμπεσόπουλος υποδύεται τον Μενέλαο και τον Ποσειδώνα.

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές: «Ο πόλεμος είναι η βασική αιτία μετανάστευσης. Η οικονομική κρίση μια δεύτερη. Τα μοναρχικά καθεστώτα επίσης. Ποιος δεν μπορεί να διακρίνει τη μακρινή συγγένεια όλων των αιτίων. Τώρα, δεν χρειάζονται πλέον πόλεμοι για την οικονομική κυριαρχία. Τα «καθεστώτα» επαναπροσδιορίζουν την έννοια της δημοκρατίας… Λιγότερη δημοκρατία. Το χρήμα. Το κέρδος. Κάθε μετανάστευση εμπεριέχει διαχρονικά την έννοια της αδικίας…». Διαβάστε τη σχετική κριτική για την παράσταση εδώ.

Πληροφορίες: «Τρωάδες» 19 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, αρχαίο θέατρο Δίου, ώρα έναρξης 21:30, www.viva.gr .