«Donna abbandonata ή πολύ με στεναχωρήσατε κύριε Γιώργο μου»: αλλαγή στις ημερομηνίες παραστάσεων

donna-abbandonata-i-polu-me-stenaxorisate-kurie-giorgo-mou-fotografia-deuteri-2014-polu-me-stenaxorisate-kurie-giorgo-mou-fotografia-deuteri-2014
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής-για τις ημερομηνίες της παράστασης «Donna abbandonata ή πολύ με στενοχωρήσατε κύριε Γιώργο μου» στο Φεστιβάλ Φιλίππων: το «ζεστό» κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη για τον αξέχαστο Γιώργο Χειμωνά-που το έργο του και ειδικά οι μεταφράσεις του στο θέατρο επανέρχονται διαρκώς στο προσκήνιο, θα παιχτεί τελικά στο 57ο Φεστιβάλ Φιλίππων στις 22, 23 και 24 Αυγούστου, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου (Καβάλα).

Πρόκειται για το νέο έργο της Γλυκερίας Μπασδέκη, της ποιήτριας που μας έδωσε δυνατό δείγμα γραφής και στο θέατρο -με πιο πρόσφατη την επιτυχία της στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών «Ραμόνα travel-η γη της καλοσύνης» και λίγο παλαιότερα το «Στέλλα travel-η γη της απαγγελίας» με την ομάδα «Bijoux de Kant».

Ο Θοδωρής Γκόνης κρατά-όπως ήταν αναμενόμενο-τη σκηνοθετική μπαγκέτα, σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση του Φεστιβάλ Φιλίππων. Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης: «Μια γυναίκα, μια άλλη γυναίκα κι ένα (ίσως) κομμωτήριο. Η μία γυναίκα μιλάει στον απόντα Γιώργο Χειμωνά. Η άλλη γυναίκα (ίσως) χτενίζει κι ακούει. Η μοναξιά, οι άνθρωποι που αποφεύγουν, το ρεύμα που πέφτει ξαφνικά και στέλνει ακαριαίο σκοτάδι.

Ένας προσχηματικός μονόλογος με παραλήπτη αυτόν που όλοι μας φοβόμαστε: τον εχθρό του ποιητή. Ένας μονόλογος για την ένδοξη εκείνη στιγμή που η λύπη θα χυθεί και θα πάρει παραμάσχαλα σώματα, μυαλά, την επαρχία Καβάλας ολόκληρη».

Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη, σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Σκηνικά - κοστούμια: Ελένη Στρούλια. Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας. Φωτογραφίες: Ελένη Στρούλια.Παίζουν: Eλένη Ουζουνίδου, Μυρτώ Γκόνη.

Πληροφορίες: «Donna abbandonata ή πολύ με στενοχωρήσατε κύριε Γιώργο μου», στις 22, 23, 24 Αυγούστου, θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου (Καβάλα). Φεστιβάλ Φιλίππων.