«Φιλοκτήτης»: μετά την επιτυχία στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο

filoktitis-fotografia-arxaio-theatro-epidaurou-2014
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, στην ευρηματική σκηνοθετική προσέγγιση του Κώστα Φιλίππογλου στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή. Επόμενος σταθμός της πετυχημένης παραγωγής θα είναι το Ηρώδειο στις 4 Σεπτεμβρίου.

Την παράσταση στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου υποστήριξε μια πρωταγωνιστική «τριανδρία» με σκηνικό εκτόπισμα: οι Μιχαήλ Μαρμαρινός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Αιμίλιος Χειλάκης στους ρόλους αντίστοιχα των Φιλοκτήτη, Οδυσσέα και Νεοπτόλεμου πρόσφεραν στους θεατές εξαιρετικές ερμηνείες και μάλιστα, σε μια τραγωδία που σπάνια ανεβαίνει στη σκηνή.

Οι υπεύθυνοι της παραγωγής σημειώνουν ότι στις 18 και 19 Ιουλίου, τον «Φιλοκτήτη» παρακολούθησαν 14.000 θεατές. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σάββατο, παρά την μπόρα που προηγήθηκε, το κοινό δεν πτοήθηκε και γέμισε τις κερκίδες του αρχαίου Θεάτρου. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της εταιρίας καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων αρτIVITIES και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Πρωταγωνιστούν: Μιχαήλ Μαρμαρινός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αιμίλιος Χειλάκης. Χορός: Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιώργος Παπανδρέου, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Ρουστέμης.

Μετάφραση:  Γιώργος Μπλάνας. Σκηνοθεσία:  Κώστας Φιλίππογλου. Σκηνικά-κοστούμια: Κenny MacLellan. Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού. Πρωτότυπη μουσική:  Lost Bodies. Σχεδιασμός φωτισμών:  Nίκος Βλασόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη:  Εριφύλη Στεφανίδου.

Πληροφορίες: «Φιλοκτήτης» 4 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο.