H θεατρική διασκευή της ταινίας «Ερωτευμένος Σαίξπηρ»

eroteumenos-saikspir-foto
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η οσκαρική ταινία του 1998 «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», μεταφέρθηκε γι’ αυτό το καλοκαίρι στη θεατρική σκηνή του Noël Coward Theatre του Λονδίνου.

Η κλασσική ταινία που έχει αποσπάσει 7 Όσκαρ, τρεις  Χρυσές Σφαίρες, τρία BAFTA και δύο Screen Actors Guild Awards πραγματεύεται την ερωτική σχέση του  Ουίλιαμ Σαίξπηρ την περίοδο που έγραφε το έργο του Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Η ιστορία είναι φανταστική αν και υπάρχουν χαρακτήρες που στηρίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα. Τη σκηνοθεσία της ταινίας είχε αναλάβει ο Τζον Μάντεν και το σενάριο οι Μαρκ Νόρμαν και Τομ Στόπαρντ. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν οι  Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes, Geoffrey Rush, Colin Firth, Ben Affleck και Judi Dench.

Τώρα, η θεατρική μεταφορά της ρομαντικής κομεντί, είναι υπό το πρίσμα του σεναριογράφου Lee Hall, οποίος είναι γνωστός για την ταινία «Billy Elliot.», ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Declan Donnellan.

Την παράσταση πλαισιώνουν μια ομάδα 30  ταλαντούχων ηθοποιών και μουσικών, μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Tom Bateman και η  Lucy Briggs-Owen, η οποία υποδύεται τη Viola De Lesseps.

Μέχρι στιγμής η παράσταση έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μεταφέροντας το κοινό που την παρακολουθεί στο Λονδίνο του 1593.

Μαρκέλλα Κουτσομιχάλη