«La Strada» σε θεατρική διασκευή

basilis-nikolaidis-fotografia-2014
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Τον ερχόμενο χειμώνα, το Θέατρο Victoria θα φιλοξενήσει στη σκηνή του τη θεατρική διασκευή της κλασικής ταινίας του Φελίνι «La Strada».

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Βασίλης Νικολαΐδης, ο  οποίος-θυμίζουμε- τους προηγούμενους μήνες είχε ανεβάσει με το Κ.Θ.Β.Ε. το δράμα του Τενεσί Ουίλιαμς το «Γλυκό πουλί της νιότης» στο Βασιλικό Θέατρο.

Το αριστούργημα «La strada» του Φελίνι είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας τριών πλανόδιων καλλιτεχνών του τσίρκου, τους οποίους θα τους ερμηνεύσουν επί σκηνής οι Kάτια Γέρου, Θανάσης Κουρλάμπας και Νίκος Νίκας.

Το La Strada του Φελίνι, το 1956, είχε κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην πρώτη δεκάδα, στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Συντελεστές: σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης. Σκηνικός χώρος, κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ. Παίζουν: Kάτια Γέρου, Θανάσης Κουρλάμπας και Νίκος Νίκας στους βασικούς ρόλους.

Πληροφορίες: «La Strada» του Φελίνι, Θέατρο Victoria,Mαγνησίας 5 και 3ης Σεπτεμβρίου 119, τηλ: 210 – 8233125 / 6972964339, e- mail: [email protected], www.theatrovictoria.gr .