Το θέατρο Μεταξουργείο κλείνει 15 χρόνια

theatro-metaksourgeio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Το Θέατρο Μεταξουργείο γιορτάζει 15 χρόνια αδιάκοπης καλλιτεχνικής παρουσίας και παρουσιάζει ένα εορταστικό χειμερινό πρόγραμμα για τη σεζόν 2014/15.

Το 1999 ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και η Άννα Βαγενά έκαναν το όνειρό τους πράξη και κατόρθωσαν να καταξιώσουν στη συνείδηση του κοινού το Θέατρο Μεταξουργείο, σαν ένα από τα πιο συνεπή και δημιουργικά θέατρα της πόλης. Και όλα αυτά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε μια περιοχή με ιδιαιτερότητες και προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτής της επετείου, το Θέατρο Μεταξουργείο παρουσιάζει για την επόμενη θεατρική περίοδο 2014-2015 ένα πλούσιο ρεπερτόριο με σημαντικά έργα.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Οκτώβριο και έχει ως εξής:

«Ό Γάμος» της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά, έναρξη παραστάσεων Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014.

«Βεγγέρα στης Λωξάντρας» του Λάμπρου Λιάβα, έναρξη παραστάσεων τον Νοέμβριο του 2014.

«Τολμάς?» του Χάρη Χιώτη σε συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα REPENTE. Έναρξη παραστάσεων 12 Νοεμβρίου 2014, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

«Ελευθερία στη Βρέμη» του Φασμπίντερ, σε μετάφραση Άννυς Κολτσιδοπούλου, σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου, με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη. Έναρξη παραστάσεων μέσα Νοεμβρίου.

«Γλυκυτάτη Γαία Πατρίς» της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά, έναρξη παραστάσεων αρχές Δεκεμβρίου 2014.

«Με αρετήν και Τόλμην» των Γ. Μακρυγιάννη και Χ. Μίσσιου, με την Άννα Βαγενά, έναρξη παραστάσεων Ιανουάριος 2015.