Γιάννης Κακλέας: σε συζητήσεις για την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Βασιλάκου

giannis-kakleas-fotografia-aspromauri-2014
ΤΡΙΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Με μια ακόμη πετυχημένη παραγωγή στο ενεργητικό του, τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη, ο Γιάννης Κακλέας συζητά τα νέα φιλόδοξα σχέδιά του για την ερχόμενη σεζόν.

Ο σκηνοθέτης που κατόρθωσε να γεμίσει ασφυκτικά το θέατρο της Επιδαύρου-εν μέσω κρίσης- αφήνοντας τη σφραγίδα του σε μια από τις καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, σκοπεύει τώρα να ξεδιπλώσει πλήρως το όραμά του, αναλαμβάνοντας  την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Βασιλάκου στο Μεταξουργείο.

Η σκηνή ανήκει στον όμιλο θεάτρων του Ακροπόλ και οι τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να επισφραγιστούν στα τέλη Αυγούστου, όταν δηλαδή ο σκηνοθέτης θα επιστρέψει από το εξωτερικό.

Το μόνο που γνωρίζουμε προς το παρόν, είναι ότι σχεδιάζει να ανεβάσει τον «Ματωμένο γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, αναθέτοντας τους τρεις βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε γνωστά ονόματα: ανανεώνει τη συνεργασία του με την Εβελίνα Παπούλια-η οποία υποδύεται την ιέρεια στους «Βατράχους» του Αριστοφάνη- και εμπιστεύεται δύο νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, την  βραβευμένη Λένα Παπαληγούρα και τον Δημήτρη Μοθωναίο.

Δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να κλειστεί και κάποια συμφωνία για να σκηνοθετήσει ο Κακλέας, κάποια από τις κεντρικές παραγωγές στο θέατρο Ακροπόλ. Η είδηση για αυτή τη νέα συνεργασία, δημιουργεί προσδοκίες ότι ίσως ο Κακλέας επαναλάβει το παλαιότερο, πετυχημένο εγχείρημα του «Τεχνοχώρου»- με τους τολμηρούς, γόνιμους πειραματισμούς του. Για να δούμε…

Μάνια Στάικου