Φεστιβάλ Χολαργού-Παπάγου με πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων

batraxoi-2014

Η παράσταση «Βάτραχοι» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα από το Εθνικό Θέατρο.

ΤΡΙΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Στα τέλη Αυγούστου ξεκινούν ή συνεχίζονται-μετά το διάλειμμα του Δεκαπενταύγουστου- τα φεστιβάλ των μεγάλων Δήμων της Αττικής. Ένα από αυτά και το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού που συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια παρουσίας στο θερινό θεατρικό χάρτη.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (Οδός Κορυτσάς, 6η στάση) για να παρακολουθήσετε σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος,  κωμωδίες αλλά και ορισμένες από τις δημοφιλέστερες θεατρικές παραγωγές.

Στις 30 Αυγούστου το θεατρικό πρόγραμμα θα ανοίξει με τους «Πέρσες», τη νέα παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε, σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη.

Η Νένα Μεντή επιστρέφει στις 31 Αυγούστου σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της, ερμηνεύοντας την θρυλική στιχουργού Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου-έναν μονόλογο-κέντημα με την υπογραφή του Πέτρου Ζούλια.

Οι λιλιπούτειοι θεατές θα δουν τη «Χάιντι» την 1η Σεπτεμβρίου, σε σκηνοθεσία-διασκευή του Λευτέρη Γιοβανίδη και στις 6 Σεπτεμβρίου την παιδική παράσταση «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου.

Η κωμωδία που έκανε πάταγο στην Επίδαυρο, οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα αποτελεί ένα ακόμη από τα ισχυρά χαρτιά  του προγράμματος (στις 3 Σεπτεμβρίου). Στις 5 Σεπτεμβρίου ακολουθούν οι «Βάκχες» με τη σκηνοθετική υπογραφή της Άντζελας Μπρούσκου-η οποία ανεβαίνει και στη σκηνή υποδυόμενη την Αγαύη.

Μια ακόμη αριστοφανική κωμωδία, η «Λυσιστράτη» δια χειρός Τσέζαρις Γκραουζίνις, με την Μαρία Καβογιάννη στον ομώνυμο ρόλο, θα παρουσιαστεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, με ένα δυνατό θίασο (Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιο Μάινα, Μαρία Πρωτόπαππα κ.α.) θα ανέβει στις 10 Σεπτεμβρίου. Η Ελένη Ράντου «ξαναχτυπά» στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας με την καυστική σάτιρα «Κατάδικός μου», στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η Λυδία Κονιόρδου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον  «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, εμπιστευόμενη στον Νίκο Κουρή τον ομώνυμο ρόλο. Το θεατρικό δίδυμο των Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου-Ρένας Κυπριώτη συναντιέται και πάλι επί σκηνής στο «Αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη.

Πληροφορίες: Φεστιβάλ Χολαργού-Παπάγου από 25 Αυγούστου. Δημοτική Κοινότητα Παπάγου Αναστάσεως 90. Γραφείο Φεστιβάλ: 2132027187. Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Οδός Κορυτσάς, 6η στάση, ταμείο θεάτρου: 2106520412. Προπώληση και στο κατάστημα Δαναός, Μεσογείων 230, Χολαργός, τηλ.210652830183.