Στρατηγός Μακρυγιάννης-Χρόνης Μίσσιος: βίοι παράλληλοι στο θεατρικό σανίδι με τη σφραγίδα της Άννας Βαγενά

anna-bagena-fotografia-portreto
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Τολμηρή η σύζευξη που επιχειρεί η Άννα Βαγενά, στην παράστασή της «Με αρετήν και τόλμην!», καθώς συνδυάζει αποσπάσματα από τα Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη αλλά και το αυτοβιογραφικό βιβλίο του αξέχαστου Χρόνη Μίσιου «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς!».

Πρόκειται για μια από τις ενδιαφέρουσες παραστάσεις  στο πλούσιο ρεπερτόριο του Θεάτρου Μεταξουργείο για τη νέα σεζόν. Η ίδια χαρακτηρίζει το νέο της εγχείρημα που θα ανέβει τον Ιανουάριο του 2015 «έναν μυστικό διάλογο για την ελευθερία και τη γλώσσα».

Λόγος λαϊκός, βαθύς και ουσιαστικός, χωρίς φτιασίδια, πλαισιωμένος μουσικά με αγαπημένα τραγούδια (δημοτικά, ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα). Την προσαρμογή των κειμένων και την μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Λάμπρος Λιάβας, ανανεώνοντας τη συνεργασία του με την Άννα Βαγενά. Λέτε να επαναλάβουν την παλαιότερη επιτυχία τους, με την παράσταση-σταθμό της «Αγγέλας Παπάζογλου»;

Πληροφορίες: «Με αρετήν και τόλμην!» των Μακρυγιάννη και Χ. Μίσσιου στο θέατρο Μεταξουργείο. Έναρξη παραστάσεων τον Ιανουάριο του 2015.