Ρούλα Πατεράκη-Αλέκος Συσσοβίτης: μαζί στη σκηνή

o-thanatos-tou-agroti-fotografia-2014-thanatos-tou-agroti-fotografia-2014
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Μια θεατρική σύμπραξη που θα συζητηθεί: η Ρούλα Πατεράκη, κρατά τη σκηνοθετική μπαγκέτα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, στο έργο «Ο θάνατος και ο Αγρότης» του Γιόχαν Τεπλ, το οποίο θα ανεβάσει στη σκηνή του Φάουστ τον Ιανουάριο του 2015. Συμπρωταγωνιστής της θα είναι ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Η μετάφραση και προσαρμογή του κειμένου είναι του Αντώνη Πέρη και το αποτέλεσμα θα το δούμε από τις 23 Ιανουαρίου στη σκηνή του Φάουστ, για τριάντα παραστάσεις.

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές: «Γραμμένο το 1400 και με πολλαπλές μεταφράσεις και παρουσιάσεις από τότε σε όλη την Ευρώπη (με πιο πρόσφατη αυτή στο Λονδίνο το 2002), "Ο Θάνατος και ο Αγρότης" αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά προαναγεννησιακά κείμενα, όπου με λυρισμό, ακρίβεια, χιούμορ και συγκίνηση, ο Άνθρωπος τίθεται ευθέως αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο εχθρό του, προκειμένου να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στον έρωτα, τη δημιουργία, την τέχνη και την επιστήμη.

Κι ο Θάνατος όμως έχει τα δικά του ισχυρά επιχειρήματα: το προσωρινό φέρνει την ισορροπία, η νομοτέλεια την δικαιοσύνη. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Άνθρωπο να θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω της Φύσης; Ποιος δίκαιος Νόμος μπορεί να επιτρέψει την αλαζονεία, τη βουλιμία και τις διακρίσεις; Ποιος τελικά θα υπερισχύσει σε αυτή την αντιδικία;»

Πληροφορίες: «Ο θάνατος και ο αγρότης» από 23 Ιανουαρίου 2015 στη σκηνή του Φάουστ.