«Godspell» στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

godspell-nea-foto G.CHRYSOCHOIDIS
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Το μιούζικαλ «Godspell», από το Κ.Θ.Β.Ε. σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη θα παρουσιαστεί αύριο (22 Αυγούστου) στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μερκούρεια 2014.

Το μιούζικαλ στην αρχική εκδοχή του διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70, αλλά ο Γιώργος Κιουρτσίδης αποφάσισε να το τοποθετήσει στην Ελλάδα της κρίσης, συνδέοντας τα μηνύματα του με όσα μας απασχολούν σήμερα.

«Θέματα όπως  η αδικία, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, το αδηφάγο γραφειοκρατικό τέρας, η συνύπαρξη με τη διαφορετικότητα  και πάνω από όλα η  μεταμέλεια και η  συγγνώμη, τα φωτίσαμε και τα αναδείξαμε, δίχως διάθεση  δεικτικής χειραγώγησης, αλλά σαν αφορμή  αυτοκριτικής και ενδοσκόπησης» αναφέρει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Γιώργος Κιουρτσίδης.

Το «Godspell» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1970 από φοιτητές στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια και στη συνέχεια αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μπρόντγουεϊ. Η πατρότητα της ιδέας για την πλοκή και η πρώτη σκηνοθεσία του έργου ανήκουν στον Τζον Μάικλ Τέμπελακ.

Προσαρμογή: Ξένια Γεωργοπούλου, Γιώργος Κιουρτσίδης,  Ρούλα Αγγελίδου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιουρτσίδης. Σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας. Προσαρμογή Τραγουδιών: Ξένια Γεωργοπούλου. Ενορχήστρωση: Κώστας Τζούνης.
Χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη. Μουσική διδασκαλία: Λία Βίσση. Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου. Βοηθός σκηνοθέτη: Ρούλα Αγγελίδου. Οργάνωση παραγωγής: Κωνσταντίνα Ματζίρη.

Παίζουν: Λουκία Βασιλείου, Στελλίνα Βογιατζή, Χρύσα Ζαφειριάδου, Δάφνη Κιουρτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύη Σαρμή, Μιχάλης Σιώνας, Κική Στρατάκη, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης. Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί:  Νίκος Βαφείδης (ντραμς), Τάσος Κορκόβελος (πλήκτρα), Πέτρος Λαγόντζος (κιθάρα),  Γιάννης Μαστρογιάννης (βιολί), Κώστας Τζούνης (μπάσο).

Πληροφορίες: «Godspell»: Μερκούρεια 2014- Συκιές Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 22 Αυγούστου, Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», ώρα έναρξης: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ. Τηλ. 2315 200200.