Φεστιβάλ Ηλιούπολης: δεύτερο θεατρικό κύμα από τη Δευτέρα

thesmoforiazouses-new-photo-2014

Δημήτρης Πιατάς-Γιώργος Κιμούλης στις «Θεσμοφοριάζουσες».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Με τα «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου στις 25/8, ανοίγει ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ηλιούπολης που θα διαρκέσει έως τις 14/9.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί αρκετές παραστάσεις αρχαίου δράματος που θα παρουσιαστούν στο δροσερό, μέσα στα δέντρα ανοιχτό θέατρο Δ. Κιντής. Πιο αναλυτικά, στις 28 και 29/8 θα ανέβουν οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, ενώ στις 31/8 η σκυτάλη θα περάσει στις «Βάκχες» της Άντζελας Μπρούσκου.

Στις 2/9 η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» σε σκηνοθεσία της Κερασίας Σαμαρά, με την ίδια στον ομώνυμο ρόλο. Ο Αριστοφάνης κερδίζει τις εντυπώσεις και αυτό το καλοκαίρι: η νέα επιτυχία του Κακλέα με τους «Βατράχους», έρχεται στις 5/9, ακολουθούν οι «Θεσμοφοριάζουσες» με την σφραγίδα του Γιώργου Κιμούλη, στην επιθεωρησιακή διασκευή του Πιτσιρίκου και στις 10/9, η «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με την Μαρία Καβογιάννη.

Οι λιλιπούτειοι θεατές μπορούν να δουν το σύγχρονο παραμύθι Η Κοιμωμένη Ξύπνησε στις 3/9,  των Ξένιας Καλογεροπούλου-Θωμά Μοσχόπουλου. Η Λυδία Κονιόρδου, σκηνοθετεί και παίζει τη Φαίδρα στον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, έχοντάς απέναντί της τον Νίκο Κουρή: 13/9. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στo www.politismos-ilioupoli.gr .

Πληροφορίες: Από τις 25/8, στο θέατρο Άλσους Δ. Κιντής. Παράλληλα με τα σημεία και τους τρόπους προπώλησης (π.χ. ηλεκτρονική κ.λπ.) που έχει επιλέξει κάθε εταιρεία παραγωγής, θα πραγματοποιηθεί προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και στα γραφεία του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ – Γρηγόρης Γρηγορίου» (Νικομάχου 18, Ηλιούπολη, τηλ. 2109940699, τις παρακάτω ώρες και μέρες: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9:00-19:00,  Τρίτη και Πέμπτη 9:00-15:00. Τις ημέρες των εκδηλώσεων, το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου του Άλσους Δ. Κιντής θα είναι ανοιχτό από τις 19:30. Η πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο του Άλσους "Δημήτρης Κιντής" εξυπηρετείται από τις παρακάτω γραμμές του ΟΑΣΑ, που σας αφήνουν σχεδόν μπροστά στο θέατρο:

• Γραμμή 237 (αφετηρία Μετρό Δάφνης), στη στάση Ταχυδρομείο,
• Γραμμή 140 (αφετηρία Πολύγωνο), στάση τέρμα (Πλατ. Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ)
• Γραμμή 218 (αφετηρία Πειραιάς), στάση τέρμα (Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ)
• Γραμμή 201 (Μετρό Δάφνης), στάση (Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-IKA)