Κατερίνα Λέχου-Τάσος Ιορδανίδης: και πάλι μαζί στη σκηνή στο Λεωφορείον ο Πόθος

katerina-lexou-leoforeio-o-pothos-fotografia-2014-pothos-fotografia-2014

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Η Κατερίνα Λέχου παίζει για λίγες ακόμη ημερομηνίες στο «Ημέρωμα της στρίγγλας» του Σαίξπηρ (στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος) και την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά εντατικές πρόβες για έναν ακόμη απαιτητικό ρόλο: θα τη δούμε να ερμηνεύει την εύθραυστη ψυχικά Μπλανς Ντυμπουά, στο Λεωφορείο ο Πόθος.

Παρτενέρ της επί σκηνής, στο ρόλο του αρρενωπού Κοβάλσκι παραμένει ο Τάσος Ιορδανίδης-αφού έχει ήδη δοκιμαστεί η θεατρική χημεία τους στο σαιξπηρικό ρεπερτόριο (με τη σκηνοθετική ματιά της Φωτεινής Μπαξεβάνη).

Μετακινούμενη σε πιο δραματικούς τόνους, η Κατερίνα Λέχου εμπιστεύεται το ταλέντο της στα χέρια ενός έμπειρου σκηνοθέτη, του Λεβάν Τσουλάτζε. Δεν είχε παρουσιαστεί ως τώρα στη χώρα μας κάποια δουλειά του Γεωργιανού αυτού σκηνοθέτη-οι παραστάσεις του οποίου έχουν ταξιδέψει, στην Ιταλία, στο Ισραήλ, τη Ρωσία και αλλού, κερδίζοντας  θετικές κριτικές στο διεθνή Τύπο.

Ο σκηνοθέτης Λεβάν Τσουλάτζε

Ειδικά στη Βρετανία, πριν δύο χρόνια είχαν λατρέψει τη σκηνοθεσία του στο έργο «Έτσι, είναι αν έτσι νομίζετε» που είχε ανέβει στο πλαίσιο του μεγάλου φεστιβάλ για τον Σαίξπηρ στο Globe Theatre και είχε αποσπάσει το Award of Excellence. «…Η σκηνοθεσία του Τσουλάτζε είναι βαθιά Τσεχωφική, περιβαλλόμενη από απόλυτη ανθρωπιά…Το πλέον συναρπαστικό είναι ότι τα σαιξπηρικά νοήματα έβγαιναν με πλήρη καθαρότητα» είχε αναφερθεί σε σχετική κριτική της εφημερίδας Guardian.

Το 2011 ο  Τσουλάτζε είχε και πάλι κλέψει τις εντυπώσεις με την ανατρεπτική ματιά του στη θεατρική διασκευή του γνωστού μπεστ σέλερ του Λουί ντε Μπερνιέ «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι»- ένα έργο με «ελληνικό» θέμα, το οποίο είχε ανεβάσει αξιοποιώντας την πλούσια παράδοση του κουκλοθεάτρου, σε μια παραγωγή «με μεσογειακή ατμόσφαιρα».

Στην πρώτη εμφάνισή του στη χώρα μας ο γνωστός σκηνοθέτης-με τον «βαρύ» τίτλο του αναμορφωτή του Γεωργιανού θεάτρου-θα βρει καλλιτεχνική στέγη, στο θέατρο Άνεσις. Η ημερομηνία της πρεμιέρας δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, περιμένετε να αρχίσουν και επισήμως οι πρόβες…

Μάνια Στάικου