«Είσαι κάπου;»: μια περφόρμανς για τις εσωτερικές διαδρομές στο Studio Μαυρομιχάλη

eisai-kapou-fotografia-2014
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Χορός, μιμική, ποίηση, ζωγραφική, μουσική και βίντεο αρτ συναποτελούν το καλλιτεχνικό «μείγμα» της σύντομης περφόρμανς «Είσαι κάπου;» που ανεβαίνει για περιορισμένο κύκλο παραστάσεων στο Studio Mαυρομιχάλη (27-28/9, 4-5/10 και 11-12/10).

Η σύλληψη και η σόλο ερμηνεία ανήκουν στην Πέννυ Μποεδώφ, ενώ η σκηνοθετική ενορχήστρωση της σύνθεσης ανήκει στον Χρήστο Παλαμήδη. Τα κείμενα και τους στίχους συνυπογράφουν οι τρεις βασικοί συντελεστές της παράστασης.

Κεντρικός θεματικός άξονας, όπως σημειώνουν «είναι η αναζήτηση του χαμένου εαυτού, και η εναγώνια πορεία προς την εύρεσή του. Η ευρηματική χρήση της πραγματικής αλλά και βιντεοσκοπημένης σκιάς της πρωταγωνίστριας είναι το βασικό κλειδί στην ανάγνωση και διάρθρωση της υπόθεσης». Οι σκηνικές εικόνες εναλλάσσονται με πυξίδα τον συνειρμό και όχι την τυπική γραμμική αφήγηση.

Σύλληψη – Performer: Πέννυ Μποεδώφ,  video art – πρωτότυπη μουσική –σκηνοθεσία: Χρήστος Παλαμήδης. Κείμενα – στίχοι: Πέτρος Λυγίζος, Χρήστος Παλαμήδης, Πέννυ Μποεδώφ. Κοστούμια: Πέννυ Μποεδώφ.

Πληροφορίες: «Είσαι κάπου;»: η παράσταση θα παιχτεί τρία διαδοχικά Σαββατοκύριακα: 27-28 Σεπτέμβρη, 4-5 Οκτωβρίου, 11-12 Οκτωβρίου. Ώρα: 21.15, στο Studio Μαυρομιχάλη. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 5 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ατέλεια). Διάρκεια 45 λεπτά.