Δύο πρεμιέρες για τον Μποστ

thanasis-papageorgiou-fotografia ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Οι ημερομηνίες αποτελούν απλώς την αφορμή: δύο παραστάσεις την ερχόμενη σεζόν θα μας θυμίσουν ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το θάνατο του Μποστ.

Το έργο του περίφημου σκιτσογράφου, γελοιογράφου και  θεατρικού συγγραφέα δεν έχει καθόλου «ξεθωριάσει», με το πέρασμα του χρόνου. Και θα ξαναθυμηθούμε τη «Μήδεια», ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά του κείμενα  που ανεβαίνει στο θέατρο Στοά τον Οκτώβριο, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Θανάση Παπαγεωργίου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Και μόνο ότι το έργο ανεβαίνει σε αυτή τη σκηνή αποτελεί κατά κάποιον τρόπο μια «εγγύηση» για το αποτέλεσμα. Ο Παπαγεωργίου είχε κάνει πάταγο με τη «Μήδεια» του Μποστ, όταν την είχε πρωτοπαρουσιάσει το 1993, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η παράσταση στο Ηρώδειο, το 2003, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης.

Στο μεταξύ, το θέατρο Βαφείο, έχει ανακοινώσει στον προγραμματισμό του ότι θα ανεβάσει τη μουσική κωμωδία-φόρο τιμής στον Μποστ, του Λεωνίδα Τσίπη «Όλος ο Μποστ σε μια ώρα», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βούρου (με τους Μαρία Αλιφέρη, Γιώργο Βούτο, Γεωργία Ζώη, Γιούλη Μακρή κ.α.).

Μάνια Στάικου