Ζιζέλ: έξτρα παράσταση στο Ηρώδειο

zizel-2014-irodeio-fotografia
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για τη «Ζιζέλ» των μπαλέτων «Grigorovich Ballet Theatre of Russia» και προστέθηκε εκτάκτως άλλη μια παράσταση στο Ηρώδειο. Οι φίλοι του χορού μπορούν να απολαύσουν ένα από τα κορυφαία έργα του κλασικού μπαλέτου στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Η «Ζιζέλ»-ρόλος πρόκληση για κάθε σπουδαία χορεύτρια, συντρίβεται από την ερωτική προδοσία αλλά αφήνει χώρο στην καρδιά της για τη συγχώρεση. Στην παράσταση, τους δύο βασικούς ρόλους της ηρωίδας και του αγαπημένου της Άλμπρεχτ θα ερμηνεύσουν η Άννα Νικούλινα και ο Ρουσλάν Σκβορτσόβ. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μπαλέτα του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, του ζωντανού θρύλου του ρωσικού χορού, επισκέπτονται τη χώρα μας.

Στο Ηρώδειο ανεβαίνει, όπως έχουμε ξαναγράψει, η δική του  χορογραφική εκδοχή και στον «Σπάρτακο» που θεωρείται κλασική (στις 8 Σεπτεμβρίου), με βασικό πρωταγωνιστή τον Ντένις Ρόντκιν. Ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς-ο οποίος για πολλές δεκαετίες ήταν ο ισχυρός άνδρας των Μπολσόι, έχει εξασφαλίσει για τις παραστάσεις του στην Αθήνα τη συμμετοχή κορυφαίων σολίστ-guest star από τα μπαλέτα Μπολσόι.

Πληροφορίες: «Grigorovich Ballet Theatre of Russia»«Σπάρτακος» 8 Σεπτεμβρίου,  «Ζιζέλ» 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο. Ώρα έναρξης 21:00 Τιμές εισιτηρίων: (ανά ζώνη): 40 ευρώ, 60 ευρώ, 80 ευρώ, διακεκριμένη ζώνη:100 ευρώ. Προπώληση: www.weticket.gr ,www.viva.gr ,Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots.