«Μάκβεθ» και «Στροχάιμ» στο Από Μηχανής Θέατρο

karampeti Photographer: Stamos Abatis
ΤΡΙΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Αυτή τη σεζόν η εταιρεία θεάτρου «Συν-Επί (+, Χ)» παρουσιάζει στο Από Μηχανής Θέατρο τις παραστάσεις «Μάκβεθ» και «Στροχάιμ».

Μάκβεθ: πρεμιέρα 1 Δεκεμβρίου, λήξη  παραστάσεων 1 Μαρτίου

Ο Μάκβεθ είναι η μικρότερη τραγωδία του Σαίξπηρ και πιστεύεται ότι γράφτηκε μεταξύ του 1603 και του 1606. Η ιστορία του Μάκβεθ και της Λαίδης Μάκβεθ είναι γνωστή. Η τρέλα της εξουσίας, ο φθόνος, ο φόνος, η ενοχή, η αλαζονεία είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που  πραγματεύεται το έργο.

Ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς. Διασκευή - σκηνοθεσία : Θάνος Παπακωνσταντίνου. Σκηνικά/Εικαστική Επιμέλεια: Νίκος Αναγνωστόπουλος. Κουστούμια: Νίκη Ψυχογιού. Κίνηση: Χαρά Κότσαλη. Μουσική Σύνθεση-Ηχητικό Περιβάλλον: Αντώνης Μόρας. Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα. Διανομή: Άκις Βλουτής - Μάκβεθ, Κωνσταντίνα Τάκαλου – Λαίδη Μάκβεθ, Βασίλης Βηλαράς, Ελεάνα Γεωργιάδου, Κατερίνα Μηλιώτη, Ελένη Μολέσκη, Μάριος Παναγιώτου, Γιώργος Φλωράτος.

Στροχάιμ: πρεμιέρα Απρίλιος 2015

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γοητευμένος από το έργο, την παράξενη ιστορία και σύνθετη προσωπικότητα του σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες του ίδιου καθώς και της Γκλόριας Σουάνσον στην ταινία Η Λεωφόρος της Δύσης, ταινία σταθμός, όχι μόνο αισθητικά και θεματολογικά, αλλά και λόγω της αιχμηρής κριτικής που ασκεί στο σύστημα, γράφει τον Στροχάιμ, ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί που η ταινία τελειώνει.

Η Γκλόρια Σουάνσον, η μέγιστη ντίβα του αμερικανικού βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου, που έπαιξε την Νόρμα Ντέσμοντ στην Λεωφόρο της Δύσης, εισέρχεται στην σκηνή, που την υποδύεται η δική μας ντίβα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ που υποδύεται ο Άκις Βλουτής.

Έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ανθρώπινους και σαρκαστικούς διαλόγους περί αληθείας και ψεύδους, πραγματικού και φανταστικού ζωής και θανάτου. Περί τέχνης εντέλει, την μόνη διαφυγή  της ανθρώπινης ύπαρξης  σε καιρούς χαλεπούς.
Τους ρόλους ερμηνεύουν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Άκις Βλουτής.

Παράλληλα το «Από Μηχανής Θέατρο», σε όλη τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου 2014-2015, θα αναδείξει μέσα από τις διαφορετικές του σκηνές, τη νέα δημιουργία αποδεικνύοντας ότι παραμένει ένα ζωντανό θεατρικό κύτταρο. Το πρόγραμμα των φιλοξενιών αυτών θα ανακοινωθεί αρχές Οκτωβρίου.

Πληροφορίες: Από Μηχανής θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα.