«Το αμάρτημα της μητρός μου» ολοκληρώνει το θερινό του κύκλο στο Κηποθέατρο Παπάγου

to-amartima-tis-mitros-mou MYRTO STEIROU
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

«Το αμάρτημα της μητρός μου», διήγημα του Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, μια παράσταση που περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ολοκληρώνει το θερινό κύκλο των παραστάσεων στις 20 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Σε αυτό το αριστουργηματικό διήγημα, ο Γεώργιος Βιζυηνός επιζητά,  την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του, αποκαλύπτοντας τη βαθιά προσωπική του πληγή.

Πρόκειται για μια εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει στο σκοτάδι, βγαίνει στο φώς και περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας γίνεται λόγος δημόσιος και λυτρωτικός.

Ο Βιζυηνός έχει συμπεριλάβει και αφομοιώσει μέσα στο έργο του, όλα εκείνα τα στοιχεία ενός ζωντανού και πηγαίου λαϊκού πολιτισμού  που εμπεριέχει τις δυνάμεις της ζωής και της πίστης,  οι οποίες και υπερνικούν τις δυνάμεις του θανάτου και της φθοράς.

Συντελεστές:
Θεατρική προσαρμογή – διδασκαλία λόγου- σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης. Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης. Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη. Φωτογραφίες : Μυρτώ Στείρου.

Πληροφορίες: Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς 6, Παπάγου. Ώρα έναρξης: 21:15. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Φεστιβάλ Παπάγου (Αναστάσεως 90), Κατάστημα Δαναός (Μεσογείων 230).