Το «John» της ομάδας DV8 έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

dv8 van der Goch
ΤΡΙΤΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οι αντισυμβατικοί DV8 σε μια προσωπική δουλειά που αποκαλύπτει τα πάντα γύρω από την αντρική φύση, την αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ποιος είναι ο John; Γιατί οι DV8 απαγορεύουν να διαρρεύσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την πλοκή της ιστορίας του;

Η νέα παράσταση γίνεται η αιτία για να επιστρέψει στη Στέγη –τρία χρόνια μετά τις sold out παραστάσεις του Can we talk about this?- ένας από τους πλέον επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, ο Λόυντ Νιούσον. Το John, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2014, είναι μία παράσταση που εισβάλλει στα άδυτα του ανδρικού ψυχισμού και υπόσχεται να ταρακουνήσει τις βεβαιότητες και τα στερεότυπά μας.

Λίγοι μπορούν να μιλήσουν όπως οι DV8, με ποιητικότητα και ωμό ρεαλισμό για τα πιο φλέγοντα ζητήματα του σήμερα. Αυτό που κάνει τη δουλειά των DV8 να ξεχωρίζει –ήδη από την ίδρυση της ομάδας, το 1986– είναι η ενασχόλησή τους με σοβαρά κοινωνικοπολιτικά θέματα, η εις βάθος διερεύνησή τους και η αποκαλυπτική παρουσίασή τους στη σκηνή. Διακρίνονται επίσης για τη βαθιά ειλικρίνεια με την οποία μεταφέρουν στην παράσταση κάθε πτυχή του θέματος, ακόμα και την πιο δυσάρεστη, την παντελή έλλειψη πολιτικής ορθότητας και υποκριτικού καθωσπρεπισμού και τη βαθιά επίγνωση του ότι όσο πιο ειλικρινά παραδεχτούμε τα λάθη μας, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Η δραματουργία τους είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός από «ωμούς» διαλόγους, «ντοκυμανταιρίστικο» κείμενο, κίνηση γεμάτη ένταση και λυρικές χορογραφικές εξάρσεις.

Τα μόνα στοιχεία που μπορούν να αποκαλυφθούν σχετικά με την παράσταση είναι ότι το έργο John βασίζεται σε συνεντεύξεις 50 αντρών. Ο χορογράφος της ομάδας Λόυντ Νιούσον τούς ζήτησε να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήσεις για την αγάπη, τον έρωτα και το σεξ. Ο Τζων είναι ένας συνηθισμένος άντρας και η ιστορία του περιλαμβάνει αγώνα για επιβίωση, βία, έγκλημα και απρόσμενες εξελίξεις.

Η παράσταση απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, από 18 ετών και άνω, καθώς περιέχει σκληρές εκφράσεις και σκηνές γυμνού.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου – Κεντρική Σκηνή
17:30
Συζήτηση πριν την παράσταση με τον Lloyd Newson.
Συντονισμός: Κάτια Αρφαρά. Θεατρολόγος, υπεύθυνη του τμήματος θεάτρου και χορού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Τη συζήτηση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι έχουν εισιτήριο για την παράσταση, ανεξαρτήτως της ημέρας διεξαγωγής της.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου
10:00  (δυνατότητα εισόδου για προθέρμανση/προετοιμασία στις 9:30)
Ανοιχτή οντισιόν για άντρες επαγγελματίες χορευτές.
Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να είναι συνεπείς με την ώρα έναρξης της οντισιόν και να έχουν μαζί τους το βιογραφικό τους σημείωμα και μία φωτογραφία τους.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 10:00 – 14:00
Σεμινάριο χορού για επαγγελματίες χορευτές από τους DV8.
Κόστος συμμετοχής: 15€
Αίτηση συμμετοχής με αποστολή βιογραφικού στο [email protected] έως τις 8/10.
Απαντήσεις θα δοθούν έως και τις 10/10/2014.


Σύλληψη και σκηνοθεσία: Lloyd Newson. Με τη δημιουργική συνεργασία του: Hannes Langolf. Ερμηνεύουν οι: Taylor Benjamin, Lee Boggess, Gabriel Castillo,  Ian Garside, Ermira Goro, Hannes Langolf, Garth Johnson, Vivien Wood, Andi Xhuma.

Ομάδα Παραγωγής
Βοηθός Σκηνοθέτη / Διευθυντής Ομάδας: David Grewcock. Χορογραφία: Lloyd Newson με τους ερμηνευτές. Σκηνικά και Σχεδιασμός Κοστουμιών: Anna Fleischle. Σχεδιασμός Φωτισμών: Richard Godin. Σχεδιασμός Ήχου : Gareth Fry. Διεύθυνση Παραγωγής: Jamie Maisey. Τεχνική Διεύθυνση Σκηνής: Tom Pattullo. Υπεύθυνος προετοιμασίας παραγωγής: Matt Davis. Χειριστής Φωτισμών: Ben Dodds. Ηχολήπτης: Fergus Mount. Χειριστής περιστροφής σκηνής και Βοηθός. Ηλεκτρολόγος: James Bentley. Επίβλεψη Κοστουμιών: Ilona Karas. Βοηθός Κοστουμιών: Natasha Prynne. Βοηθός Σχεδιασμού: Loren Elstein. Βοηθός Σχεδιασμού Ήχου: Ella Wahlström. Αγορά σκηνικών εξαρτημάτων (props): Sabia Smith. Επίβλεψη Μουσικής: Gabriel Castillo. Κατασκευή Σκηνικών: Simon York. Εξαρτήματα υπόδησης: Reuben Hart (National Theatre). Περούκες για τον Hannes Langolf και τη Vivien Wood: Giuseppe Cannas (The National Theatre). Ηχογραφημένες φωνές: Lee Davern. Ερευνητές: Antonio Harris, Tim Owen Jones, Ankur Bahl, Kenny d’Kruz. Μοντάζ συνεντεύξεων: Lloyd Newson και Hannes Langolf. Προκαταρκτικό μοντάζ ήχου: Tamsin Barber, Chester Hayes, Luke Johnson, Rachel Phillips, Hedley Roach. Εκτελεστική διευθύντρια παραγωγής: Eva Pepper. Διεύθυνση παραγωγής: Louise Eltringham. Οικονομική διαχείριση: Nancy Rossi. Υπεύθυνη χρηματοδότησης: Jessica Choi. Διοικητική υποστήριξη: Rhiannon Savell.

Πληροφορίες: «John» του Λόυντ Νιούσον από τους DV8 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 12-15 Οκτωβρίου στις 20:30. Τιμές εισιτηρίων: 36, 25, 18, 15 ευρώ, μειωμένο 15, 12, 10 ευρώ, άνεργοι 5 ευρώ. https://buy.tickethour.com/stegi-ww/showProductList.html?idEvent=2002331