Η ψυχοθεραπευτική διάσταση του 10ου φεστιβάλ χορού

«Τhe forbidden city» από το χοροθέατρο Ήρος Άγγελος

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ Χορού μέχρι τις 11 Ιουνίου, με τη συμμετοχή πολλών χορευτικών σχημάτων που θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, όχι μόνο στις καθιερωμένες θεατρικές σκηνές αλλά και σε δημόσιους χώρους της Αθήνας.

«Ο χορός μπορεί να δράσει ψυχοθεραπευτικά και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, γι αυτό όλοι οι Έλληνες χορογράφοι προσπαθούμε με τη συνεχή παρουσία και προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα, να αποδεικνύουμε ότι και στις δύσκολες στιγμές συνεχίζουμε να δημιουργούμε», δήλωσε ο Πέτρος Γάλλιας, Προέδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, σε συνέντευξη τύπου για την έναρξη του Φεστιβάλ, που δόθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Τα Θέατρα «Ροές», «Αργώ», «ΠΚ» και «Olvio» θα φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό παραστάσεων, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται και με «εκτός σκηνής» εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους της Αθήνας, σε στούντιο χορού, εκθεσιακούς χώρους και μουσεία.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα δοθούν ελεύθερα μαθήματα από τη σχολή χορού της Ε.Λ.Σ. για κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό. Ενώ την επόμενη ημέρα, Τρίτη 24 Μαΐου, στο νέο χώρο τέχνης «Στούντιο 14η μέρα», η Νίνα Δίπλα θα δώσει για το κοινό ένα Master Class (15:00). Στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης θα φιλοξενηθεί η παράσταση «On ice» στις 24/5.

Στις 25/5, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, θα παρουσιαστεί το σύντομο χορευτικό δρώμενο «Τhe forbidden city» (ώρα:21:00) από το χοροθέατρο Ήρος Άγγελος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι βιώνουν τους ήχους, τα χρώματα και την ποίηση σε μια παράσταση εμπνευσμένη από την τρέχουσα έκθεση του κινέζου ζωγράφου Jiang Guofang, προσκαλώντας το κοινό σε μια διαδραστική περιήγηση.

Την ίδια μέρα (25/5) στο Στούντιο «Κινητήρας» θα ακολουθήσει η εκδήλωση «Happy Hour» που περιλαμβάνει προβολές από έργα Ελλήνων χορογράφων (21:30).

Το Μουσείο Μπενάκη θα φιλοξενήσει στους χώρους του την ιδιαίτερη παράσταση «Νo end, the parergon 1», στις 26/5 (19:00). Ο κύκλος των παραστάσεων «Εκτός Σκηνής» θα κλείσει με το Μουσείο Ακρόπολης όπου στις 27 και 28 Μαϊου, 4 ομάδες θα χορέψουν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο και πάνω από τα αρχαία εκθέματα που φαίνονται από το γυάλινο πάτωμα, στην παράσταση «Ρresent Βodies».

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΘΕΑΤΡΟ