«Μήδειας Μπούρκα» στο Επί Κολωνώ

mideias-mpourka
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Η παράσταση που ξεχώρισε στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Off-Off Athens 2014 στο Επί Κολωνώ θα παρουσιαστεί φέτος στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου από 27 Οκτωβρίου έως 16 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

Ένα σύγχρονο έργο του Ανδρέα Φλουράκη που καταπιάνεται μέσω της μυθολογικής Μήδειας με το ζήτημα της Μπούρκας και της ταυτότητας των ξένων.

Η Μήδεια είναι μια ξένη από την Ανατολή. Η μπούρκα έχει γίνει πλέον κομμάτι του δέρματός της και λίγο πριν συλληφθεί για τα εγκλήματα που έκανε, ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τα παιδιά της και να αφήσει μια για πάντα το μυθικό της πρόσωπο.

Σημείωμα συγγραφέα - σκηνοθέτη: Η Μήδεια τοποθετείται σε ένα σύγχρονο κοινωνικο-πολιτικό πλαίσιο και είναι μία γυναίκα που φοράει μπούρκα. Τα τελευταία χρόνια η απαγόρευση της μπούρκας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες απέκτησε και πολιτική υφή καθώς συνδέθηκε ζητήματα τρομοκρατίας και ενσωμάτωσης των μεταναστών, αν δηλαδή οι μετανάστες δεν αποδέχονται τους νόμους και την ηθική στάση της Δύσης είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στον τόπο τους. Όσον αφορά την υπόσταση της ηρωίδας, με το Μήδειας Μπούρκα δοκιμάσαμε να αναπλάσουμε τη Μήδεια και να την μεταφέρουμε σε ένα παρόν θεατρικό. Πάνω στην ώρα των κρίσιμων αποφάσεων, τα συναισθήματα τα απωθημένα και οι εγκληματικές στρατηγικές της ηρωίδας έχουν συσσωρευτεί και αποδίδουν άμεσα. Με ιστορικές, μυθολογικές και προσωπικές της αφηγήσεις δημιουργείται έτσι ένα προφίλ της γυναίκας «δολοφόνου–φυγάδος».

Συντελεστές
Κείμενο & Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φλουράκης. Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα. Art Direction: Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης . Σκηνικά/Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Κρητικού. Κοστούμια: Μαρί Τραμπούλη . Φωτογραφία/Εικονολήπτης: Oltjon Lipe. Μουσική: Ηλίας Βαφειάδης. Ερμηνεία: Μίνα Λαμπροπούλου.

Πληροφορίες: «Μήδειας Μπούρκα» στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός. Πρώτη παράσταση: Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, Τελευταία παράσταση:  Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, Ημέρες & ώρες παραστάσεων:  Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15. Τιμές εισιτηρίων :  Κανονικό: 12 ευρώ, Φοιτητικό και Ανέργων: 8 ευρώ. Τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 210-5138067. Προπώληση εισιτηρίων: στο ταμείο του θεάτρου & ηλεκτρονικά e-ticket στο www.epikolono.gr. Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά.