«Παιχνιδομαγέματα» για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

paixnidomagemata
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Μια διαδραστική «παράσταση – παιχνίδι», γεμάτη χρώματα, μουσικές και παραμυθένιες σκηνικές δράσεις, που παρουσιάζεται από τις 2 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, στις 15:00, στο θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού και απευθύνεται σε παιδιά από προσχολική ηλικία μέχρι και έκτη δημοτικού.

Τα παιδιά εμπλέκονται στα δρώμενα και ξετυλίγοντας μαζί με τη μικρή Λίνα Μαγισσουλίνα το κουβάρι της ιστορίας, αντιλαμβάνονται τις έννοιες της φιλίας και της αγάπης. Οι μικροί θεατές ανακαλύπτουν τους τρόπους για να προσεγγίσουν, αλλά και να κρατήσουν κοντά τους πραγματικούς φίλους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν μέσω της φαντασίας τις επικοινωνιακές τους ικανότητες. Εμπλουτισμένη με «μαγευτικά σκηνικά» υψηλής αισθητικής, η παράσταση κερδίζει και παρασύρει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη στιγμή.

Τα «Παιχνιδομαγέματα» αποτελούν μια πρόταση για μια θεατρική Κυριακή, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό γονέα.  Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό περιβάλλον η παράσταση προσφέρει άπλετο χώρο στη συμμετοχή των παιδιών και ενώ οι γονείς εντυπωσιάζονται, οι μικροί απλά απολαμβάνουν.

Διοργανώνονται τις καθημερινές παραστάσεις για ομάδες και σχολεία.

Συντελεστές: Κείμενο-Σκηνοθεσία-Καλλ/κη επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου. Επιμέλεια Κίνησης: Ιφιγένεια Ζαχαριάδου. Στίχοι: Ελένη Στεργίου. Φωτογραφίες: Θωμάς Μάμαλης. Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Σοφία Παπαδοπούλου, Ελένη Στεργίου, Μαριάννα Σχίζα, Βασίλης Ψυλλάς.

Πληροφορίες: «Παιχνιδομαγέματα» Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού, Χαλκιδικής 83, Κεραμεικός. Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 15:00. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από Κυριακή 2 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 15.00. Διάρκεια: 75 λεπτά. Εισιτήριο: 10 ευρώ για παιδιά και 8 ευρώ για ενήλικες. Κρατήσεις: Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-20:00 στο 211 012 1686.